Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΒΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ

Με προσήλωση στη νομιμότητα να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητες της επένδυσης, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Όσο η μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση στη χώρα δεν προχωράει, η Ελλάδα θα είναι μια χώρα μη φιλική προς τις επενδύσεις κι αυτό είναι το πιο λάθος μήνυμα, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» Δημήτρης Δημητριάδης, από το βήμα του Thessaloniki Summit.

Όπως τόνισε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι συνέπειες των διαρκών αναβολών για την επένδυση στη Χαλκιδική είναι εξαιρετικά αρνητικές και δυσάρεστες, και προκαλούν «υπέρμετρη βλάβη» όχι μόνο στην εταιρεία, αλλά και στην εικόνα της χώρας στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα, ενώ υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία «διψά» για επενδύσεις.

«Είναι η ώρα να κάνουμε όλοι το σωστό, με την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα μας, και με προσήλωση στη νομιμότητα να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητες της επένδυσης, να ανοίξουμε τον δρόμο της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου και να βάλουμε τις βάσεις για την Ελλάδα της παραγωγής και της ανάπτυξης» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι παρά το γεγονός ότι η εταιρεία «πέρασε από 40 κύματα, ώσπου να συμβεί τελικά αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο» ξεκίνησε τελικά ένας εποικοδομητικός διάλογος με το υπουργείο Περιβάλλοντος και η «Ελληνικός Χρυσός» χαιρετίζει το γεγονός αυτό.

Ο κ. Δημητριάδης διαβεβαίωσε ότι η «Ελληνικός Χρυσός» συμμετέχει υπεύθυνα στον διάλογο με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Ο ίδιος διερωτήθηκε πώς τελικώς εννοούμε το δημόσιο συμφέρον στην Ελλάδα, όταν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας δεν αξιοποιούνται.

Όπως ανέφερε, η αξία των μεταλλευτικών αποθεμάτων της Ελλάδας, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων βρίσκεται στον ελληνικό Βορρά, εκτιμάται σε 79 δισ. ευρώ. Είπε επίσης ότι για κάθε μία θέση εργασίας στον κλάδο δημιουργούνται τέσσερις στην οικονομία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» πρόσθεσε ότι από ποσοστό 3% - 4% σήμερα, η εισφορά του κλάδου στο ΑΕΠ μπορεί με τις κατάλληλες κινήσεις να αυξηθεί στο 10%.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ