Skip to main content

Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο:Παρουσίαση του StartUp Toolkit

Το StartUp Toolkit είναι προϊόν εργασίας ειδικών επιστημόνων του Επιμελητηρίου με έντονη, επιτυχημένη διεθνή δραστηριότητα.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο μέσω της Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, παρουσιάζει το εγχειρίδιο StartUp Toolkit την Τετάρτη 5 Ιουλίου, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ακριβώς μετά την τελετή λήξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
 
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου, που σκοπό μεταξύ άλλων έχει να αποτελέσει ένα καλό εργαλείο για τους νέους επιχειρηματίες στα πρώτα βήματά τους στην επιχειρηματικότητα, αλλά και να καλύψει με απλό, συνοπτικό και κυρίως διαφωτιστικό τρόπο τις γνώσεις και εμπειρίες, που πρέπει να έχουν οι ανερχόμενοι επιχειρηματίες, είτε είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ/ΤΕΙ, είτε ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν τη δική τους νεοφυή επιχείρηση.
 
Στη σύγχρονη εποχή απαιτείται ένα περιβάλλον που να ενθαρρύνει, διευκολύνει και παράλληλα να προωθεί επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, οι οποίες να συνδράμουν στη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας. Ταυτόχρονα, κρίνεται αναγκαίο ένα περιβάλλον, που να προωθεί τη συνεργασία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την πραγματική οικονομία και να δημιουργεί τις απαραίτητες συνέργειες για την αποτελεσματική αξιοποίηση και εφαρμογή της έρευνας και καινοτομίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας σε πολλούς τομείς.
 
Η σύλληψη της ιδέας του StartUp Toolkit αναδείχθηκε το 2014 από την Πρόεδρο της Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας. Το StartUp Toolkit είναι προϊόν εργασίας ειδικών επιστημόνων- ομάδας μελών της Επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με έντονη, επιτυχημένη διεθνή δραστηριότητα. Μέσα από την παρουσίασή του σε roadshows κατά τη διάρκεια του 2015 μέχρι και σήμερα, εδραιώθηκε και έκτοτε ανανεώνεται συνεχώς.
 
Η κα. Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας δήλωσε χαρακτηριστικά «Το StartUp Toolkit είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται εύκολα για να ενισχύσει και αναβαθμίσει αποτελεσματικά και γρήγορα τις ανταγωνιστικές ικανότητες και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων ειδικά των νέων στο σημερινό δυναμικό διεθνές περιβάλλον. Χρησιμοποιεί εξελιγμένη state-of-art γνώση και τεχνολογία από πολλαπλές πηγές όπως από τον χρηματοοικονομικό χώρο και το διεθνές νομικό πλαίσιο των πατεντών».
 
Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα το βρείτε εδώ.
 
Την πρωτοβουλία του StartUp Toolkit υποστηρίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών. Χορηγοί του εγχειριδίου StartUp Toolkit είναι η Cisco, η Εθνική Τράπεζα και NBG Business Seeds.