Skip to main content

Ελληνογερμανική συνεργασία και στην αυτοδιοίκηση

Δεύτερη ελληνογερμανική συνάντηση πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 8ης Διεθνούς Έκθεσης Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Polis.

Δεύτερη ελληνογερμανική συνάντηση πραγματοποιείται στις 4 και 5 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 8ης Διεθνούς Έκθεσης Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημοσίου - κοινωνικού τομέα και ιδιωτικών επιχειρήσεων «Polis 2011», με αφορμή τη σχετική δέσμευση και με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου περιφερειών, δήμων και πολιτών.

Η έκθεση «Polis» διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια με αντικείμενο τις εξελίξεις στην παροχή υπηρεσιών και την παροχή προϊόντων που έχουν στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ποιότητα της ζωής του.

Ωστόσο η παρουσία φέτος του γερμανικού στοιχείου εκφράζει το ενδιαφέρον των αυτοδιοικητικών φορέων της Γερμανίας για επενδύσεις και δικτύωση με την Ελλάδα.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται  οι δήμαρχοι Μονάχου, Κολωνίας, Ντέτμοντ, Ασχάιμ και Μπρουλ, καθώς και στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, εκπρόσωποι της Κομισιόν και μέλη επιμελητηρίων γερμανικών πόλεων, ενώσεων Γερμανο-Ελληνικών Εταιρειών και Ακαδημαϊκών φορέων.

Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνεργασίες ανάμεσα σε δήμους και περιφέρειες, αδελφοποιήσεις, επιχειρηματικές συμφωνίες, αλλά και ανταλλαγή απόψεων σε μια σειρά ζητημάτων από τη διαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων μέχρι τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη γεωθερμία, τον τουρισμό και τη νεολαία.