Skip to main content

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Ημερίδα για σύγχρονες πρακτικές δικτύων ύδρευσης

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο διοργανώνει την Τρίτη 12 Οκτωβρίου ημερίδα για τη διαχείριση εγκαταστάσεων και δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης

Στις σύγχρονες τεχνολογίες για τη βέλτιστη διαχείριση εγκαταστάσεων και δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, θα εστιάσει η ψηφιακή ημερίδα με τίτλο: «Διαχείριση Υδατικών Πόρων & Λυμάτων – Ελληνογερμανική Aνταλλαγή Eμπειρογνωμόνων», που διοργανώνει την Τρίτη 12 Οκτωβρίου το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο από κοινού με την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Tο ζήτημα της διαχείρισης υδατικών πόρων και λυμάτων στην Ελλάδα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της κλιματικής αλλαγής, όπως επισημαίνει το επιμελητήριο. Η εξοικονόμηση πόρων είναι κρίσιμη παράμετρος για τη βιωσιμότητα του οικοσυστήματος, και για την επίτευξη των σχετικών στόχων απαιτούνται οι αντίστοιχες δομές.

Στο εγγύς μέλλον, προγραμματίζεται η υλοποίηση έργων υποδομής, που αποσκοπούν στην καταγραφή, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του περιφερειακού δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, την αναβάθμιση και τον έλεγχο της λειτουργίας των υφιστάμενων υποδομών, καθώς και άλλα μέτρα υποστήριξης για την εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Οδηγιών.

Η ψηφιακή ημερίδα της 12ης Οκτωβρίου αποτελεί συνέχεια της επίσης ψηφιακής επιχειρηματικής ημερίδας γερμανικών εταιρειών στην Ελλάδα στον τομέα της διαχείρισης νερού και λυμάτων που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2020 από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και αποσκοπεί στην προώθηση της μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, μεταξύ Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεων.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν πολιτικοί, εκπρόσωποι δημόσιων φορέων και επιχειρήσεων από την Ελλάδα και τη Γερμανία, ενώ στο πλαίσιο αυτής θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις Γερμανών και Ελλήνων εμπειρογνωμόνων για βέλτιστες πρακτικές, όπως και σύγχρονες τεχνολογίες που αφορούν σε ψηφιακές λύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την αποδοτικότερη λειτουργία των εγκαταστάσεων και δικτύων που αναπτύσσουν εταιρείες. Κατά τη διάρκεια της e-ημερίδας θα λάβει χώρα κι ένας κύκλος συζητήσεων του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDSN Black Sea).

Όπως σημειώνει το επιμελητήριο, η ανωτέρω εκδήλωση, την οποία στηρίζει ως Μέγα Χορηγός η WILO Hellas Μονοπρόσωπη ABEE, παρέχει  στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης την ευκαιρία να έλθουν σε άμεση επικοινωνία μέσω Β2G συναντήσεων με στελέχη της αγοράς, ώστε να λάβουν ενημέρωση για τις προηγμένες λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία και το πώς αυτές θα βρουν εφαρμογή στην Ελλάδα με σκοπό την αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων που έχουν ανακύψει με τη διαχείριση υδατικών πόρων. Παράλληλα, θα υπάρξουν και Β2Β συναντήσεις, ώστε Έλληνες επιχειρηματίες να αναζητήσουν πεδία σύναψης συνεργειών με γερμανικές εταιρείες που ειδικεύονται στον τομέα.

Κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να συμμετάσχει σε Β2Β και Β2G συναντήσεις, έχει τη δυνατότητα να ανατρέξει στα προφίλ των γερμανικών εταιρειών, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου και να συμπληρώσουν τη φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος.
 
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και το πρόγραμμα, διατίθενται στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr, στην ενότητα εκδηλώσεις και τηλεφωνικά στο 2310 32 77 33. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται online δήλωση συμμετοχής.