Skip to main content

Ελληνοϊταλικό κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

15 εντάλματα σύλληψης σε Ιταλία-Ελλάδα, οι ιταλικές αστυνομικές αρχές σε συνεργασία με τις ελληνικές εξάρθρωσαν δίκτυο παράνομης μεταφοράς μεταναστών.

Οι ιταλικές αστυνομικές αρχές σε συνεργασία με τις ελληνικές, εξάρθρωσαν εχθές κύκλωμα, το οποίο είχε αναλάβει την παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Ελλάδα στην ιταλική περιφέρεια της Απουλίας.

Στην Ιταλία την έρευνα ανέλαβε η οικονομική αστυνομία Guardia di Finanza, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο κατά της Διακίνησης Μεταναστών Emsc, υπό τον συντονισμό της Eurojust με έδρα την Ολλανδία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει έως τώρα, οι αποβιβάσεις γίνονταν με πολύ μικρά σκάφη για να μην κινηθούν υποψίες. Η ιταλική αστυνομία ζήτησε την συνεργασία των εισαγγελέων του Λέτσε, όταν άρχισε να εντοπίζει στους δρόμους της περιοχής Σαλέντο μετανάστες, οι οποίοι περπατούσαν χωρίς κανέναν σαφή προορισμό και ήταν ξεκάθαρο ότι είχαν μόλις αποβιβαστεί από κάποιο πλεούμενο.

15 εντάλματα σύλληψης

Οι «απελπισμένοι της θάλασσας» κατέβαλαν από πέντε μέχρι και δέκα χιλιάδες ευρώ για κάθε τους ταξίδι, αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Τα μέλη της οργάνωσης σε Ιταλία και Ελλάδα συντόνιζαν με καθημερινές επαφές τις κινήσεις τους. Τα εντάλματα σύλληψης (επτά στην Ιταλία και έξι στην Ελλάδα) εκδόθηκαν κατά διακινητών, μεσολαβητών και ατόμων που προσπαθούσαν να εντάξουν όλο και νέα μέλη στην παράνομη αυτή οργάνωση. 

Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη

Πηγή: Deutsche Welle