Skip to main content

ΕΛΠΕ: Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ στην πενταετία 2018-2022

Στη γενική συνέλευση των μετόχων του ομίλου, ο επικεφαλής παρουσίασε τους βασικούς άξονες του πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος.

Ως το τέλος του μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί η προεπιλογή των ενδιαφερομένων για την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών των ΕΛΠΕ και θα ακολουθήσει το επόμενο στάδιο που είναι η υποβολή δεσμευτικών προσφορών, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ευστάθιος Τσοτσορός, απαντώντας σήμερα σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής του ομίλου παρουσίασε τους βασικούς άξονες του πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος που περιλαμβάνει επενδύσεις 1 δισ. ευρώ στην πενταετία 2018-2022, διάστημα στο οποίο προβλέπεται να διατηρηθεί υψηλή κερδοφορία με μέσο EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) μεταξύ 700 και 750 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το 2017 τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ έφθασαν σε επίπεδα - ρεκόρ με EBITDA 834 εκατ. ευρώ και ιστορικό υψηλό παραγωγής και πωλήσεων.

Κατά την ομιλία του, σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, ο κ. Τσοτσορός στάθηκε ιδιαίτερα στον μετασχηματισμό του ενεργειακού τομέα και τη θέση των ΕΛΠΕ στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνει η πολιτική χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η ψηφιοποίηση, η αύξηση του ρόλου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. «Η Διοίκηση και τα στελέχη παρακολουθούν συστηματικά, μελετούν και αναλύουν διεξοδικά τις εξελίξεις και τα χαρακτηριστικά της υπό διαμόρφωση νέας εποχής και εντός του 2018 ολοκληρώνουν και καταθέτουν συγκροτημένη πρόταση προς τους μετόχους, με τις εναλλακτικές επιλογές, για τη λήψη των αποφάσεων που θα καθορίσουν τη θέση και το ρόλο του Ομίλου στη μεταψηφιακή εποχή των οικονομιών χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στη Ν.Α Ευρώπη», τόνισε ο επικεφαλής των ΕΛΠΕ.

Αναφερόμενος δε στις διεθνείς εξελίξεις τόνισε ότι «δεν υπάρχει ούτε ελάχιστο περιθώριο εφησυχασμού», καθώς η τρέχουσα συγκυρία και οι αρνητικές γεωπολιτικές εξελίξεις που καταγράφονται διεθνώς, αναδεικνύουν την ανάγκη εγρήγορσης και ανάληψης συντονισμένων δράσεων, στην κατεύθυνση της υλοποίησης ενός βιώσιμου, αναπτυξιακού σχεδιασμού που θα στοχεύει στη διαρκή βελτίωση όλων των παραμέτρων της διεθνούς ανταγωνιστικότητας του Ομίλου.