Skip to main content

ΕΛΠΕ: Το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει αποφασίσει για διάθεση μετοχών

«Δεν έχει ληφθεί απόφαση που να προσδιορίζει το ακριβές ποσοστό συμμετοχής προς διάθεση, την τιμή διάθεσης ή ενδεχόμενη έκπτωση» τονίζουν τα ΕΛΠΕ.

Το ενδεχόμενο πώλησης της συμμετοχής του στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) εξετάζει το ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο, όπως επισημαίνουν τα ΕΛΠΕ, δεν έχει ληφθεί απόφαση για το ποσοστό μετοχών προς διάθεση.

Να σημειωθεί, ότι το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 35,5% των μετοχών των ΕΛΠΕ, το 45,5% ανήκει στην Paneuropean, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.
Η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ:

«1. Η πιθανή διάθεση μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. που αναφέρεται στα εν λόγω δημοσιεύματα, θα αποτελέσει απόφαση και ενέργεια του μετόχου μας ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. και όχι της εταιρείας μας. Η διάθεση αυτή θα γίνει σύμφωνα με τις διαδικασίες και το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία και την αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου συμμετοχών του εν λόγω μετόχου.

2. Εν όψει του ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. δεν έχει μέχρι σήμερα λάβει ενημέρωση από τον ανωτέρω μέτοχό της για εκκίνηση διαδικασίας διάθεσης μετοχών της, έλαβε, μετά από σχετικό αίτημά μας και επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενημέρωση από τον προαναφερθέντα μέτοχό της, σύμφωνα με την οποία «το ΤΑΙΠΕΔ έχει αξιολογήσει, μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο χρηματιστηριακής διάθεσης της συμμετοχής του στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.. Ανάλογα με τις τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, τα επιμέρους χαρακτηριστικά μιας τυχόν τέτοιας διάθεσης θα εξειδικευθούν εν ευθέτω χρόνω. Επισημαίνεται ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση που να προσδιορίζει το ακριβές ποσοστό συμμετοχής προς διάθεση, την τιμή διάθεσης ή ενδεχόμενη έκπτωση (discount). Εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση βάσει της κείμενης νομοθεσίας, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση του επενδυτικού κοινού».