Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022
x

ΕΛΒΕΤΙΑ: ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΧΟΚΕΪ ΕΠΙ ΠΑΓΟΥ

Οι αρχές της Ελβετίας επεσήμαναν ότι τα χρήματα δεν θα πρέπει να δοθούν σε πληρωμές μισθών των υψηλά αμειβομένων παικτών.

Πακέτο διάσωσης ύψους 362 εκατ. δολαρίων (σ.σ. 350 εκατ. ελβετικά φράγκα) για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το χόκεϊ επί πάγου ανακοίνωσαν οι ελβετικές αρχές, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα αυτά δεν θα πρέπει να δοθούν σε πληρωμές μισθών των υψηλά αμειβομένων παικτών.

Η ποδοσφαιρική λίγκα της χώρας δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα γίνει προσπάθεια για να ολοκληρωθεί η σεζόν, μετά τη διακοπή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στις αρχές Μαρτίου, ενώ η σεζόν στο χόκεϊ επί πάγου έχει ήδη διακοπεί οριστικά.

«Οι ακρογωνιαίοι λίθοι του ελβετικού αθλητικού συστήματος απειλούνται από την πανδημία, όπως η κατάρρευση των πωλήσεων εισιτηρίων και των διαρκείας, η ματαίωση των μεγάλων και μικρών αθλητικών γεγονότων, καθώς και οι ακυρώσεις συμφωνιών με χορηγούς», αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

«Η εμπειρία προηγούμενων οικονομικών και χρηματοπιστωτικών κρίσεων δείχνει ότι ο αθλητισμός υποφέρει πιο σοβαρά και μόνιμα από μία κρίση, σε σχέση με την οικονομία» αναφέρθηκε επίσης. Η κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι τα χρήματα θα καταβληθούν με τη μορφή δανείων και ότι «τα ομοσπονδιακά δάνεια δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την καταβολή των μισθών παικτών που αμείβονται πάνω από το μέσο όρο».

Επιπλέον, 150 εκατ. ελβετικά φράγκα θα διανεμηθούν για τις ανάγκες άλλων σπορ και αθλημάτων με μαζική συμμετοχή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ