Skip to main content

ΕΛΒΟ: Αναβλήθηκε η γενική συνέλευση λόγω κινητοποίησης των εργαζομένων

Έχουν από το πρωί αποκλείσει την είσοδο της εταιρείας και ζητούν να μην αλλάξει η έδρα της εταιρείας. Κατατίθενται τη Δευτέρα οι οικονομικές προσφορές

Mετά την κινητοποίηση των εργαζομένων της ΕΛΒΟ αναβλήθηκε η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, που ήταν προγραμματισμένη για τις 3:30 μ.μ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων κ. Θεόδωρο Αλιόγκα, νωρίτερα το μεσημέρι πήγε στην εταιρεία η εκπρόσωπος του Δημοσίου, που είναι και ο βασικός μέτοχος με 85,49%, η οποία δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη συνέλευση, ακυρώνοντας έτσι τη σημερινή διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην πρόταση για μεταφορά της έδρας της εταιρείας, που προωθείται στο πλαίσιο της επιχειρούμενης πώλησης του ποσοστού του δημοσίου. Οι εργαζόμενοι ζητούν η ΕΛΒΟ να τεθεί στην ιδιοκτησία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, σαν αμυντική βιομηχανία, όπως και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας των 336 υπαλλήλων που σήμερα απασχολούνται σε αυτή.

Το «απασχολούνται» βεβαίως είναι σχήμα λόγου καθώς η βιομηχανία επί πολλούς μήνες υπολειτουργεί, είναι ήδη σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης από τις αρχές του 2014, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία πώλησης της εταιρείας για την οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον η νοτιοαφρικανική Paramount και η γερμανική Krauss- Maffei Waegmann. Τιμή εκκίνησης για την πώληση του ποσοστού του δημοσίου έχουν οριστεί τα 10 εκατ.ευρώ.