Skip to main content

ΕΛΒΟ: Ο Δημήτριος Αγγελόπουλος στο τιμόνι της εταιρείας-Επανεκκινεί η βιομηχανία

Με νέα εικόνα και έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο των απαραίτητων εργασιών η εταιρεία επανεκκινεί τις δραστηριότητές της, όπως επισημαίνεται.

Προχωρούν οι διαδικασίες πλήρωσης των διοικητικών θέσεων της νέας εταιρείας με τον κ. Δημήτριο Αγγελόπουλο να αναλαμβάνει τη θέση του γενικού διευθυντή. Η εξέλιξη αυτή ολοκληρώνει το πρώτο στάδιο αναδιοργάνωσης και αναμόρφωσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων, το οποίο ξεκίνησε στις 12 Φεβρουαρίου 2021 με την οριστική μεταβίβαση της στην κοινοπραξία SK Group & Plasan σε συνέχεια του σχετικού δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Κατά τη διάρκεια της 20χρονης και πλέον σταδιοδρομίας του στο Πολεμικό Ναυτικό, ο κ. Αγγελόπουλος υπηρέτησε στην Ελληνική Διοίκηση Υποβρυχίων σε θέσεις ευθύνης. Σε συνέχεια της παραίτησής του, ανέλαβε θέσεις διοίκησης στον ιδιωτικό τομέα, αρχικά στα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. και εν συνεχεία στον Γερμανικό Όμιλο Thyssenkrupp Marine Systems. Ο κ. Αγγελόπουλος είναι κάτοχος Executive MBA και είναι πιστοποιημένος Project Manager από το International Project Management Association.


«Γνωρίζουμε όλοι την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν η ΕΛΒΟ όταν αποκτήθηκε από την κοινοπραξία. Έκτοτε εργαστήκαμε για την ενίσχυση και αναβάθμισή της. Η ένταξη του νέου Γενικού Διευθυντή είναι ένα ακόμα βήμα προόδου για την ΕΛΒΟ για να γίνει ξανά μια κορυφαία διεθνής εταιρεία οχημάτων» δήλωσε η πρόεδρος του ΔΣ, κα. Orly Katsav.

«Στόχος του νέου γενικού διευθυντή θα αποτελέσει η δημιουργία μιας νέας εταιρικής ομάδας που θα οδηγήσει την ΕΛΒΟ σε νέους ορίζοντες επιτυχίας. Ο κ. Αγγελόπουλος είναι μια επιλογή που συνδυάζει την στρατιωτική εμπειρία με την εξοικείωση με τις συνθήκες του ιδιωτικού τομέα και την επιχειρηματική φιλοσοφία. Ευελπιστούμε ότι η προσθήκη του θα προσδώσει μια ανανεωμένη οπτική που θα φανεί χρήσιμη στο ήδη επιτυχές ιστορικό συνεργασίας μας με την ΕΛΒΟ. Σε συνδυασμό με τις επαυξημένες τεχνολογικές δυνατότητες και μοναδική εξειδίκευση που παρέχουμε, είμαι βέβαιος πως θα βοηθήσει στην εκ νέου επιτυχή πορεία της εταιρείας», δήλωσε ο κ. Dani Ziv, διευθύνων σύμβουλος της Plasan.

Ως επιστέγασμα της διαδικασίας μετάβασης της εταιρείας σε μια νέα περίοδο ανάπτυξης, το νέο λογότυπο αναδεικνύει το Ελληνικό στοιχείο στον πυρήνα του, σε κοινό χρωματικό κώδικα Ελλάδας και Ισραήλ και σε σχήμα που επικοινωνεί το γεγονός ότι η μελλοντική πρόοδος βασίζεται στη συνεργασία και στην υψηλή τεχνολογία, όπως καταλήγει η ανακοίνωση.