Skip to main content

ΕΜΑ - Κορωνοϊός: Ίδιες οι παρενέργειες του εμβολίου στα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών

Παρόμοιες με εκείνες σε άτομα ηλικίας 12 ετών είναι οι παρενέργειες από τον εμβολιασμό σε παιδιά 5-11 ετών - Βελτιώνονται εντός λίγων ημερών

Παρόμοιες με εκείνες σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω είναι οι πιο συχνές ανεπιθύμητες παρενέργειες από τον εμβολιασμό κατά της covid-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Διαβάστε: ΕΜΑ: Πράσινο φως στο εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΜΑ περιλαμβάνουν πόνο στο σημείο της ένεσης, κόπωση, πονοκέφαλο, ερυθρότητα και πρήξιμο στο σημείο της ένεσης, μυϊκό πόνο και ρίγη.

Αυτές οι επιδράσεις είναι συνήθως ήπιες ή μέτριες και βελτιώνονται εντός λίγων ημερών από τον εμβολιασμό, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΣΚΑΙ.

Ως εκ τούτου, η επιτροπή ανθρώπινων φαρμάκων του EMA (CHMP) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη του Comirnaty σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών υπερτερούν των κινδύνων, ιδιαίτερα σε εκείνα με καταστάσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρού COVID-19.

«Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες θα συνεχίσει να παρακολουθείται στενά καθώς χρησιμοποιείται σε εκστρατείες εμβολιασμού στα κράτη μέλη της ΕΕ, μέσω του συστήματος φαρμακοεπαγρύπνησης της ΕΕ και συνεχών και πρόσθετων μελετών που διεξάγονται από την εταιρεία και τις ευρωπαϊκές αρχές. Η CHMP θα στείλει τώρα τη σύστασή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα εκδώσει τελική απόφαση», αναφέρεται χαρακτηριστικά.