Skip to main content

«Αίμα και αρχαία ιστορία» από τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας στη Θεσσαλονίκη

Ο Σύλλογος σε συνεργασία με άλλους φορείς διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την εθελοντική αιμοδοσία και την ιστορία την προσεχή Τετάρτη.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας για τη Μεσογειακή Αναιμία ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ, διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης για την εθελοντική αιμοδοσία και την Ιστορία, την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2019 και ώρες 10.00 – 14.00 στην Καμάρα.

Συμμετέχει η Εφορία Αρχαιοτήτων Πόλης που θα ξεναγήσει το κοινό στο Γαλεριανό Συγκρότημα, η Αιμοδοσία του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ με το κινητό συνεργείο Αιμοδοσίας και μαθητές του 40ου Δημοτικού Σχολείου.

«Χιλιάδες άνθρωποι έζησαν στην πόλη από τότε που ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα πΧ. και αίμα χύθηκε άφθονο στον ιπποδρόμιο, στις πολιορκίες της από εχθρικά φύλα μέχρι το 1430 μΧ και ξανά το 1822 και το 1912. Βαρύς ο φόρος αίματος και τη δεκαετία του 40» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει:

«Γνωρίζοντας την ιστορία μας, ίσως ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο για να δίνουμε ΑΙΜΑ που δεν θα πάει χαμένο. «Αίμα και αρχαία Ιστορία» λοιπόν σε μια γιορτή ενημέρωσης και ενσυναίσθησης ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη».

«Στην Καμάρα δίνουμε αίμα, στο ανάκτορο του Γαλερίου ενημερωνόμαστε!!» καταλήγει ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας.