Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021
x

ΕΜΑ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ PFIZER ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ 5-11 ΕΤΩΝ

Ο ΕΜΑξεκίνησε την αξιολόγηση αίτησης για επέκταση της χρήσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Την αξιολόγηση αίτησης για επέκταση της χρήσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού των Pfizer/BioNTech, το Comirnaty, σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών ξεκίνησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Το Comirnaty είναι εμβόλιο για την πρόληψη της COVID-19, το οποίο επιτρέπεται προς το παρόν για χρήση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Περιέχει μόριο που ονομάζεται mRNA με οδηγίες για την παραγωγή μιας πρωτεΐνης, γνωστής ως ακίδα πρωτεΐνης, η οποία υπάρχει στον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί την Covid-19. Το παρασκεύασμα λειτουργεί, προετοιμάζοντας το σώμα να αμυνθεί ενάντια στον SARS-CoV-2.

Υπενθυμίζεται ότι, στη Γερμανία οι παιδίατροι αναμένουν τη χρήση εμβολίου για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών εντός του 2021.

Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Eυρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων θα αναθεωρήσει τα δεδομένα για το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων τρέχουσας κλινικής μελέτης που περιελάμβανε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα προτείνει την επέκταση της χρήσης του. Η γνώμη της CHMP θα διαβιβαστεί στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα εκδώσει τελική απόφαση.

Ο EMA θα επικοινωνήσει το αποτέλεσμα της αξιολόγησής του, το οποίο αναμένεται σε μερικούς μήνες, εκτός εάν απαιτούνται συμπληρωματικές πληροφορίες.

Σήμερα, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, κατά την ενημέρωση του ελληνικού υπουργείου Υγείας για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, είπε πως τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν, καθώς αποτελούν «δεξαμενή» νέων μεταλλάξεων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ