Skip to main content

Αιματηρή συμπλοκή σε hot spot μεταναστών στη Λάρισα

Τα επεισόδια δεν λείπουν στο συγκεκριμένο Κέντρο Φιλοξενίας στο Κουτσόχερο χωριό του δήμου Κοιλάδας στη Λάρισα. Καταγγελίες για βιασμό και συμπλοκές.

Νέα αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε στον πολύπαθο προσφυγικό καταυλισμό στο Κουτσόχερο χωριό του δήμου Κοιλάδας στη Λάρισα, από άγνωστη αιτία, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, συνεπλάκησαν δύο ομάδες Αφγανών και Σύρων με αιχμηρά αντικείμενα με αποτέλεσμα πέντε από αυτούς να διακομιστούν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο της Λάρισας. Στο Κουτσόχερο, δίπλα στο ομώνυμο χωριό με λίγο πάνω από 300 κατοίκους, συνωστίζονται 1.436 πρόσφυγες και μετανάστες και κάθε τόσο χρειάζεται επέμβαση της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι στις 3 Ιουνίου, η μητέρα ενός 5χρονου αγοριού είχε καταγγείλει στο αστυνομικό τμήμα Κιλελέρ ότι ο γιος της κακοποιήθηκε σεξουαλικά από ομοεθνή του μέσα στο Κέντρο Φιλοξενίας. Το ανήλικο προσφυγόπουλο μεταφέρθηκε στην Παιδοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας όπου βρέθηκαν ίχνη κακοποίησης, ο δράστης όμως δεν αποκαλύφθηκε.

Τα επεισόδια δεν λείπουν στο συγκεκριμένο Κέντρο Φιλοξενίας. Στις 18 Μαΐου, τρεις αλλοδαποί εισέβαλαν σε έναν οικίσκο όπου διέμεναν τρεις πρόσφυγες και τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο έναν 32χρονο από το Κονγκό, ενώ φέρονται να έκλεψαν χρήματα. Δυο ημέρες νωρίτερα, είχε διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ένας 22χρονος πρόσφυγας με τραύμα από μαχαίρι στην πλάτη που υπέστη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ομάδες Αφγανών και Σύρων προσφύγων είχαν συγκρουστεί και στις 9 Οκτωβρίου του 2018, με αποτέλεσμα επτά άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Λάρισας, ενώ πυρπόλησαν και τρία κοντέινερ.

Φωτογραφία αρχείου