Skip to main content

Εμφατικά στους «8» του κυπέλλου ο ΠΑΟΚ, 4-1 τον ΟΦΗ (video)

Με σκόρερ τους Λάμπρου, Πέλκα (δις) και Σβιντέρσκι, ο κάτοχος του θεσμού επικράτησε άνετα των «Ομιλητών» στην Τούμπα περνώντας στα προημιτελικά.

Την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ που σκόρπισε με το εμφατικό 4-1 τον ΟΦΗ στην Τούμπα.

Υπενθυμίζεται πως κατά την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο «Γεντί Κουλέ», ο «Δικέφαλος» είχε επικρατήσει με 0-3 και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του για τους «8» του θεσμού.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί στο 12' με τον Λάμπρου να περνά δύο παίκτες του ΟΦΗ μπαίνοντας στην περιοχή και με το αριστερό τελείωσε τη φάση νικώντας τον Γουάλει για το 1-0 και κλείδωσαν τη νίκη στο 21' όταν ο Ακπόμ ανετράπη και ο διαιτητής Βρέσκας έδειξε το σημείο του πέναλτι με τον Πέλκα να ευστοχεί ένα λεπτό αργότερα κάνοντας το 2-0.

Μάλιστα, ο νταμπλούχος βρήκε δίχτυα ξανά στο 26' με τον Πέλκα όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ και ο ΟΦΗ κατάφερε να μειώσει στο 28' καθώς ο Κοροβέσης εξαπέλυσε σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα κόντραρε για να καταλήξει στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 2-1.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο 41' έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Ακπόμ να μην καταφέρνει να τελειώσει το τετ α τετ ενώ στο 44' ο Άγγλος επιθετικός σκόραρε με κεφαλιά όμως το γκολ δεν μέτρηση καθώς έκανε επιθετικό φάουλ στην προσπάθειά του.

Το συγκρότημα του Άμπελ Φερέιρα είχε τον έλεγχο και στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάζοντας στο 55΄τον δείκτη του σκορ με τον Πέλκα αρχικά να σημαδεύει το δοκάρι και έπειτα να νικά του Γουάλει για το 3-1 ενώ στο 62' χάθηκε μια ακόμη σημαντική ευκαιρία με τον Ακπόμ να συνδυάζεται ωραία με τον Πέλκα αλλά ο Άγγλος δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά τη φάση.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν δοκάρι στο 64', δεύτερο στο παιχνίδι, όταν ο Πέλκας σούταρε με φάλτσο έξω από την περιοχή και η μπάλα κόντραρε για να καταλήξει στο οριζόντιο της εστίας του Γουάλει ενώ στο 77' ο τερματοφύλακας της κρητικής ομάδας απέκρουσε σε κόρνερ το ωραίο πλασέ του Λάμπρου.

Το παιχνίδι είχε ένα ακόμη τέρμα για τον ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα στο 80' με τον Σβιντέρσκι (είχε περάσει στο παιχνίδι δύο λεπτά νωρίτερα) να συνεργάζεται με τον Πέλκα που το πέρασε τη μπάλα και ο Πολωνός στράικερ νίκησε με άνεση τον Γουάλει για να διαμορφώσει το τελικό 4-1 όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στη σεζόν με 11 τέρματα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα (74’ Μιχαηλίδης), Γιαννούλης, Μαουρίσιο (59’ Εσίτι), Αουγκούστο, Λάμπρου, Στοχ (78’ Σβιντέρσκι), Πέλκας, Ακπόμ.

ΟΦΗ (Σίμος): Γουάλει, Κοροβέσης (46’ Μπράουν), Μαρινάκης, Γιαννούλης, Μπολάκης, Νάστος, Στάικος (61’ Μεγιάδο), Σουρνάκης, Φερέιρα, Νοικοκυράκης, Μάνος.