Skip to main content

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Βαρουφάκης

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση: «αφήστε την ειρήνη να εξελιχθεί μόνη της μέσα στα πανεπιστήμια».

«Τα λουκέτα και οι διμοιρίες των ΜΑΤ στα πανεπιστήμια δεν είναι λύση, είναι αυτό που επιταχύνει την βία και την ανομία μέσα στα Πανεπιστήμια», ανέφερε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, ο κ. Βαρουφάκης απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση: «αφήστε την ειρήνη να εξελιχθεί μόνη της μέσα στα πανεπιστήμια. Αφήστε την πανεπιστημιακή κοινότητα να βρει τις ισορροπίες της».

«Εισάγετε την έννοια του νόμου και της τάξης μέσω ενός τέτοιου εμφυλιοπολεμικού κλίματος;» είπε ο κ. Βαρουφάκος, απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά στελέχη και με αιχμή τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ κάλεσε «να μην υποκύψουμε στο κλειστό πανεπιστήμιο».

«Δεν έπρεπε να κλείσει ποτέ το πανεπιστήμιο. Αυτό αποτελεί τεράστια ήττα του ανοιχτού πανεπιστημίου που λέτε ότι πρεσβεύετε. Μπήκαν στο πανεπιστήμιο φοιτητές για να απαιτήσουν το δικαίωμα να κάνουν μάθημα και δημιουργήθηκε μια εντελώς άλλη κατάσταση από αυτή που επιθυμούμε για ανοιχτά πανεπιστήμια» πρόσθεσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι θα το έφερνε κάποιος που θέλει να σπείρει τη διχόνοια σε ένα λαό. «Θα προχωρούσε σε μια σειρά από ρυθμίσεις που θα έδιναν ασυλία στους τραπεζίτες, αν κάποιος διαμαρτυρόταν για έναν πλειστηριασμό θα νομοθετούσε ότι θα μπορούσε να πάει στη φυλακή, θα εισήγαγε ένα ιδιότυπο, ιδιώνυμο στα συμβολαιογραφεία την ώρα που τα δάνεια του ελληνικού λαού πωλούνται στα αρπακτικά και θα χρησιμοποιούσε το βήμα της Βουλής για να πει στον λαό ότι τον διαπαιδαγωγούμε για το τί είναι ευνομούμενη πολιτεία αυστηροποιώντας έναν Ποινικό Κώδικα του οποίου το βασικό πρόβλημα δεν ήταν ότι είναι αυστηρός, ήταν πως δεν εφαρμοζόταν» ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης.