Skip to main content

Έμφραγμα στα τελωνεία Ευζώνων και Προμαχώνα:Ουρές οχημάτων, μεγάλη αναμονή (vid)

Εκατοντάδες αυτοκίνητα αναμένουν σε ουρές χιλιομέτρων που έχουν σημειωθεί στα δύο τελωνεία προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα.

Ουρές χιλιομέτρων και αρκετή ταλαιπωρία υπό συνθήκες μάλιστα καύσωνα παρατηρείται στα τελωνεία των Ευζώνων και του Προμαχώνα, στην είσοδο προς την Ελλάδα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο της Voria.gr στους Ευζώνους, εκατοντάδες τουρίστες περιμένουν υπομονετικά να περάσουν τα σύνορα για να κάνουν τις διακοπές τους, με την ουρά των οχημάτων να ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο.



Στην είσοδο προς τη χώρα λειτουργούν εννέα γραμμές για ΙΧ, μία για λεωφορεία και μία για φορτηγά. Μιλώντας στη Voria.gr, ο διευθυντής του τελωνείου Ευζώνων, κ. Ιωάννης Καρακασίδης, απέδωσε την κίνηση των οχημάτων στην τουριστική περίοδο και έκανε λόγο για ιδιαίτερα φορτωμένη ημέρα. «Πάντα οι Δευτέρες είναι αρκετά φορτωμένες και από τη στιγμή που το ημερολόγιο δείχνει 2 Αυγούστου είναι λογικό να παρατηρείται κίνηση στο τελωνείο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Να σημειωθεί πως στη Βόρεια Μακεδονία είναι σήμερα επίσημη αργία.

Ίδιο σκηνικό παρατηρείται και στον Προμαχώνα με τη μεγαλύτερη κίνηση να καταγράφεται και πάλι στην είσοδο προς τη χώρα. Στο σημείο οι αρμόδιες αρχές διενεργούν απλουστευμένους ελέγχους, προκειμένου να αποσυμφορίζεται γρήγορα η κατάσταση.