Skip to main content

Έμμεση παραδοχή Μηταφίδη ότι πήρε και αυτός τη «13η σύνταξη»

Ο Αλέξης Μητρόπουλος, δήλωσε σήμερα ότι 20-25 βουλευτές είναι πιθανόν να έχουν λάβει την εφάπαξ «13η σύνταξη» που δόθηκε τον Δεκέμβριο.

Στην έμμεση ομολογία ότι πήρε και αυτός την εφάπαξ «13η σύνταξη», προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μηταφίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει παραδεχτεί ότι έλαβε το βοήθημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, με τον ίδιο να δηλώνει πως έδωσε το συγκεκριμένο ποσό στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

«Όσοι μας εγκαλούν για το λάθος που έγινε με την καταβολή στους λογαριασμούς μας του έκτακτου βοηθήματος, που είναι λάθος της υπηρεσίας και θα επιστραφεί, ας ψάξουν να βρουν πόσοι δικοί τους το πήραν χωρίς να βγάζουν μιλιά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταφίδης.

Παράλληλα, τόνισε πως «δεν στοχοποιήθηκε τυχαία ο Μάκης Μπαλαούρας» και υπογράμμισε πως, «επειδή το κριτήριο δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και ηθικό, σε όσων τους λογαριασμούς μπήκε το βοήθημα, φορτωνόμαστε και ιδιοτέλεια».

Τέλος, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση: «Ας μας πουν για τα λεφτά που πήγαν στα νησιά της Καραϊβικής».

Σημειώνεται ότι πριν τις δηλώσεις Μηταφίδη, ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» υποστήριζε ότι δεν ήταν μόνο ο Μάκης Μπαλαούρας που εισέπραξε τη «13η σύνταξη», αλλά ότι υπάρχουν ακόμη τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που έλαβαν το βοήθημα.

Παράλληλα, 20 με 25 βουλευτές ακόμα ενδέχεται, όπως αποκάλυψε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο Αλέξης Μητρόπουλος, να έχουν λάβει την εφάπαξ «13η σύνταξη», που δόθηκε τον Δεκέμβριο στους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Είναι γύρω στους 20 με 25 βουλευτές εν ενεργεία που έχουν πάρει σύνταξη, που μπορεί να το έχουν πάρει... δεν φταίνε όμως», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Μητρόπουλος.