Skip to main content

Εμπλοκή στη δημοπρασία για τη φανέλα του Μαραντόνα-Είναι η λάθος φανέλα, λέει η κόρη του

Η Ντάλμα Μαραντόνα ισχυρίζεται ότι η φανέλα δεν είναι αυτή που φορούσε ο πατέρας της στο β ημίχρονο του προημιτελικού του Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό

Εμπλοκή στη δημοπρασία -από τον οίκο Sotheby's- της φανέλας του Ντιέγκο Μαραντόνα στον προημιτελικό του Μουντιάλ 1986 στο Μεξικό με την Αγγλία, μετά την καταγγελία της κόρης του διάσημου Αργεντινού, Ντάλμα, πως δεν είναι αυτή η φανέλα που φορούσε ο πατέρας της στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, όταν και σημείωσε τα δύο γκολ (51’, 55’) που έχουν μείνει στην ιστορία.

Ο Άγγλος μέσος Στιβ Χοτζ πήρε τη φανέλα του Μαραντόνα μετά τον αγώνα και ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα τη βγάλει σε δημοπρασία, μετά από 19 χρόνια έκθεσης στο Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου της Αγγλίας.

Ωστόσο, η πώληση περιπλέκεται από τους ισχυρισμούς της Ντάλμα Μαραντόνα, ότι «η λάθος φανέλα βγαίνει σε δημοπρασία», λέγοντας ότι ο Χοτζ πήρε τη φανέλα που φορούσε ο Μαραντόνα στο πρώτο ημίχρονο. «Δεν είναι η φανέλα που φορούσε ο μπαμπάς μου στο δεύτερο ημίχρονο», είπε η Ντάλμα Μαραντόνα στο ραδιόφωνο Metro. «Ξέρω σίγουρα ότι δεν την έχει, και ξέρω ποιος την έχει», πρόσθεσε. «Δεν θέλω να πω ποιος την έχει, γιατί είναι τρελός».

Ο οίκος Sotheby's, σύμφωνα με τον οποίο η φανέλα θα πουληθεί 4 εκατομμύρια λίρες (4,79 εκατομμύρια ευρώ), είπε ότι χρησιμοποίησε ειδική τεχνολογία για να διαπιστωθεί εάν είναι αυτή η φανέλα στα δύο γκολ «εξετάζοντας μοναδικές λεπτομέρειες».

Αλλά και η πρώην σύζυγος του Μαραντόνα, Κλαούντια Βιγιαφάνε, δήλωσε ο Χοτζ δεν χρειαζόταν να πουλήσει την ιστορική φανέλα. «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται τα χρήματα, εκτός αν τα διαθέσει για καλό σκοπό», είπε στην εφημερίδα Clarin. «Θα ήταν καλό να την αγόραζε η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής».

Πάντως, ο οίκος Sotheby's επισήμανε επίσης τα λόγια του Μαραντόνα από την αυτοβιογραφία του «το χέρι του θεού», όπου ανέφερε πως έδωσε τη φανέλα του, στο τέλος του αγώνα, στον Χοτζ. Επίσης αναφέρθηκε ότι η φανέλα βρισκόταν στο εθνικό μουσείο ποδοσφαίρου για σχεδόν δύο δεκαετίες και ποτέ δεν υπήρξε ισχυρισμός ότι δεν ήταν αυτή που φορούσε ο Μαραντόνα όταν σκόραρε τα γκολ.

Η ηλεκτρονική δημοπρασία διαρκεί από τις 20 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Μουντιάλ το 1986, πέθανε σε ηλικία 60 ετών στις 25 Νοεμβρίου 2020, από καρδιακή ανακοπή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ