Skip to main content

Εμπλοκή στην πλατεία Ελευθερίας - Δεν φεύγει ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ

Σήμερα το πρωί, υπάλληλοι του δήμου από το Τμήμα Προσόδων πήγαν στην πλατεία Ελευθερίας προκειμένου να γίνει η παράδοση του χώρου.

Νέα εμπλοκή στην ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης. Παρά το τελεσίγραφο του δήμου Θεσσαλονίκης, ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ αρνήθηκε να αποχωρήσει από το χώρο.

Σημειώνεται ότι στις 12 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης του είχε αποστείλει έγγραφο με το οποίο τον καλούσε να αποδώσει τον χώρο στάθμευσης κενό και ελεύθερο έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Σήμερα το πρωί, υπάλληλοι του δήμου από το Τμήμα Προσόδων πήγαν στην πλατεία Ελευθερίας προκειμένου να γίνει η παράδοση του χώρου.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ αρνήθηκε να αποχωρήσει, παρά το γεγονός ότι τους προηγούμενους μήνες είχε αποστείλει έγγραφο στον δήμο ότι θα έφευγε όταν θα υπογραφόταν η σύμβαση με τον εργολάβο, που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής ξεκαθαρίζεται πάντως ότι θα εξαντληθεί κάθε νομικό περιθώριο, προκειμένου να αποχωρήσει ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ και να προχωρήσει το έργο ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας.

Διαβάστε: Τι λέει ο δήμος Θεσσαλονίκης για το πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας

Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο μήπως επανέλθει στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της διοικητικής αποβολής του ιδιοκτήτη του πάρκινγκ, το οποίο είχε καταψηφιστεί (δείτε εδώ).