Skip to main content

Εμπόδια στις συνταγές ΕΟΠΥΥ λόγω μη εγγραφής γιατρών στο μητρώο

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κάνει λόγο στην επιστολή του για αιφνιδιαστική απόφαση του ΕΟΠΥΥ για τις συνταγογραφήσεις.

Την αναβολή της εφαρμογή της απόφασης του ΕΟΠΥΥ που υποχρεώνει τον γιατρό να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να έχει δικαίωμα έκδοσης ιατρικών συνταγών, ζητά με επιστολή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Όπως υποστηρίζει ο ΠΙΣ, η εφαρμογή της οδηγίας για την υποχρέωση όλων των γιατρών για εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό μητρώο του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μπορούν να εκδίδουν συνταγές, παραπεμπτικά και ιατρικές γνωματεύσεις, έγινε αιφνιδιαστικά.

Αυτό έχει ως συνέπεια να έχουν μείνει σε εκκρεμότητα γνωματεύσεις, παραπεμπτικά και συνταγές, οι οποίες δεν μπορούν να εκτελεστούν από τους παρόχους λόγω μη εγγραφής των γιατρών στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ.

Ο ΠΙΣ ζητά ολιγοήμερη αναβολή, τουλάχιστον έως τις 20 Οκτωβρίου, έως ότου λυθεί το ζήτημα ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με τη περίθαλψη των ασθενών και τους παρόχους υγείας. Τέλος, ζητά για παραπεμπτικά τα οποία έχουν εκτελεστεί, να είναι δυνατή η αποπληρωμή τους.