Skip to main content

Έμποροι Ευόσμου: Αστείο επιχείρημα ότι λειτουργήσαμε παραπάνω μέρες από Αθήνα

Ο πρόεδρος των εμπόρων χαρακτήρισε αστείο το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι στη Θεσσαλονίκη τα καταστήματα ήταν 37 ημέρες περισσότερες ανοικτά

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι περίπου 2.000 καταστηματάρχες στον δήμο Ευόσμου - Κορδελιού από την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στον νομό Θεσσαλονίκης.

«Αυτή η καραμέλα ότι αποφασίζουν οι λοιμωξιολογοι έχει τελειώσει, η απόφαση είναι πολιτική» δηλώνει αγανακτισμένος στη Voria.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου - Κορδελιού Κώστας Βασιλειάδης.

Επισημαίνει ότι τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, σήμερα το πρωί, είναι σε λάθος κατεύθυνση και κάλεσε την κυβέρνηση να τα πάρει πίσω. «Δεν είμαστε ζητιάνοι, θέλουμε να δουλέψουμε και όχι να μας ρίχνουν με μέτρα στάχτη στα μάτια», επισημαίνει.

Χαρακτήρισε αστείο το επιχείρημα των κυβερνητικών στελεχών ότι στη Θεσσαλονίκη τα καταστήματα ήταν 37 ημέρες περισσότερες ανοικτά και καλεί σε άμεση αναθεώρηση της απόφασης.

Σημείωνει ότι το λιανεμποριο δεν ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων κάτι που, όπως είπε, αποδείχτηκε την προηγούμενη φορά που άνοιξε.

Επίσημαινει ότι αν ανοίξουν τα καταστήματα θα είναι και προς όφελος των πολιτών καθώς θα αποσυμπιεστεί η κούραση από την παρατεταμένη καραντίνα.

Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι παρά την οργή και την αγανάκτηση πρέπει να μην επικρατήσει ο παραλογισμός και να τηρηθεί ο νόμος αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα επικρατήσει αναρχία.

Τέλος ανέφερε ότι βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους καταστηματάρχες προκειμένου να συντονίσουν τα επόμενα βήματα τους. «Είμαστε ανάμεσα στο να επιβιώσουμε ή να καταστραφούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.