Skip to main content

Εμποτίζουν τους Αλβανούς με μίσος για την Ελλάδα - Η περίπτωση Καπλάνι

Οι νοικοκυραίοι και μορφωμένοι Αλβανοί αντιλαμβάνονται ασφαλώς τι συμβαίνει, αλλά η προπαγάνδα απευθύνεται στο συναισθηματισμό πολλών.

Αξίζει ιδιαίτερης μελέτης το γεγονός, ότι 500 χιλιάδες νόμιμοι μετανάστες Αλβανοί, ζουν και προκόβουν στην Ελλάδα, δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω αφού ακόμη και πτωχευμένη η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι η Αλβανία, τα εμβάσματά τους -ομού με αυτά των Αλβανών μεταναστών στην Ιταλία- καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του αλβανικού προϋπολογισμού, και παρ’ όλα αυτά για την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία, υπάρχει προβληματισμός.

Όχι γιατί οι Έλληνες τους κακομεταχειρίστηκαν -αμελητέα τα περιστατικά, άνευ προκλήσεως- αλλ’ ίσως επειδή η αλβανική πολιτεία επιχειρεί, με συνεχώς αυξανόμενη ένταση, να τους οδηγήσει σε επικίνδυνους ατραπούς, ώστε και εντός της Ελλάδος να προπαγανδίζουν κάποιοι για την "Μεγάλη Αλβανία", που περιλαμβάνει και ελληνικά εδάφη.

Οι νοικοκυραίοι και μορφωμένοι Αλβανοί -και εδώ και εκεί- αντιλαμβάνονται ασφαλώς τι συμβαίνει, αλλά η προπαγάνδα των πολιτικών της Αλβανίας απευθύνεται στο συναισθηματισμό πολλών. Και δεν πρόκειται για μεμονωμένες ενέργειες, ούτε για τακτικούς σχεδιασμούς, αλλά θεωρώ βέβαιο πως η ανθελληνική προπαγάνδα πολιτικών και φορέων στην Αλβανία αποτελεί στρατηγικό στόχο.

Αφενός, για τη μετατόπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί, μη δυνάμενοι ούτε να οδηγήσουν σε ανάπτυξη την Αλβανία -περισσότερα από τα μισά έσοδα στον προϋπολογισμό προέρχονται από το εμπόριο των ναρκωτικών και τα μεταναστευτικά εμβάσματα-, η δε, διαφθορά δεν αποτελεί εμπόδιο για την διακυβέρνηση της χώρας, αλλά εργαλείο, αφετέρου λόγω του χρηματισμού πολλών από τον Ερντογάν

Αφορμή για τα ανωτέρω, είναι η ανθελληνική στάση ενός "χαΐδεμένου παιδιού" των εθνομηδενιστών, αλλά και χρήσιμων ηλίθιων του αστικού χώρου, που τον λιβάνιζαν όσο ζούσε, σπούδαζε και δημοσιογραφούσε εδώ επί πολλά έτη, αλλά έβγαλε κι αυτός την μάσκα και έδειξε ένα ακροδεξιό απαίσιο πρόσωπο, υβρίζοντας την χώρα μας που τον ανέδειξε.

Μιλώ για τον Γκαζμέντ Καπλάνι, τον οποίον οι προοδευτικοί παρουσίαζαν ως "ταλαιπωρημένο μετανάστη", και στο νέο του βιβλίο με τίτλο "Κακός με τον εαυτό σου", που παρουσίασε στα Τίρανα, αναφέρεται "στη σφαγή κατά των Τσάμηδων" από τους Έλληνες. Αλβανός ποιητής που το παρουσίασε, τόνισε και ότι «το βιβλίο παρουσιάζει με τέλειο τρόπο τη σφαγή σε βάρος των Τσάμηδων, οι Έλληνες, συμπεριφερόμενοι άσχημα με τους Αλβανούς, τιμωρούσαν εκείνους που έφευγαν».

Ο Γκ. Καπλάνι, είχε προ έτους εξαπολύσει και χυδαία επίθεση κατά της Ελληνικής Πολιτείας και του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν πήρε την ελληνική ιθαγένεια, παρά την υπόσχεση που του έδωσε ο Α. Τσίπρας. Είχε γράψει τότε στη σελίδα του στο Facebook, «το ελληνικό κράτος χαρακτηρίζεται από απερίγραπτη αλητεία». Πρόσθεσε όμως: «Θα έχω για πάντα τους πολλούς και πολύτιμους φίλους και φίλες μου στην Ελλάδα. Θα έχω τους αναγνώστες μου. Από αυτή την άποψη (και με το συμπάθειο): στα τσακίδια η μίζερη ιθαγένειά τους».

Αυτός ο κύριος, παχυλώς αμειβόμενος στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της παραμονής του, εξέμεσε πολλά εναντίον μας και πέρσι το καλοκαίρι, όταν νεαροί Αλβανοί μαθητές, κατά την διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού στην Κέρκυρα, τραγουδούσαν στίχους αναφερόμενους στην "Μεγάλη Αλβανία", και το ξενοδοχείο τους έδιωξε.

Τότε ο Αλβανός ακροδεξιός Καπλάνι, που ζει τώρα στις ΗΠΑ, έγραψε στο Facebook:  «Να και μια είδηση από την "Χώρα των Προκλήσεων" (ποτέ των προσκλήσεων). Ήταν και παιδιά από την γενέθλια πόλη μου, την Λούσνια. Φυσικά, αν ήταν Βρετανοί τουρίστες που θα τους κατουρούσαν τα σκαλιά του ξενοδοχείου ή θα τους κούναγαν στα μούτρα τα γενετικά τους όργανα δεν θα τολμούσαν ποτέ να τους διώξουν. Ο ραγιάς Βαλκάνιος ενοχλείται μόνο από το τσακίρ κέφι του άλλου ραγιά Βαλκάνιου.  Σε κάθε περίπτωση, σε αυτούς που έδιωξαν τα παιδιά εύχομαι να δουν στον ύπνο τους αετούς να τους κλέβουν το ιμάμ μπαϊλντί από το στόμα…»

Φυσικά δεν είναι μόνον αυτός. Του αφιέρωσα όμως σήμερα την στήλη μου, επειδή είναι ο γνωστότερος Αλβανός, τον οποίον οι δήθεν προοδευτικοί κανάκευαν, με καλά εισοδήματα, και με πλήθος ευμενών κριτικών για τα "αντιρατσιστικά" γραπτά του. Τώρα που έβρισε και τον Τσίπρα -δεν υπάρχει λόγος να παραθέσω τις ύβρεις- ίσως είναι περισσότερο προσεκτικοί ποιους υμνούν σε βάρος των Ελλήνων.