Skip to main content

Εμπρησμός σε αυτοκίνητο υπαλλήλου του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση σε βάρος οχήματος που ανήκει σε υπάλληλο ελληνικής διπλωματικής αποστολής στην Τουρκία, μέσα σε ένα 24ωρο.

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Σμύρνη από εμπρησμό αυτοκινήτου, το οποίο αποδείχθηκε ότι ανήκει σε υπάλληλο του ελληνικού Προξενείου.

Συγκεκριμένα, εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο υπαλλήλου του ελληνικού Προξενείου στη Σμύρνη, σημειώθηκε σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ. Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ το όχημα δεν ήταν παρκαρισμένο έξω από το Προξενείο αλλά σε άλλη γειτονιά της Σμύρνης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή είναι η δεύτερη επίθεση σε βάρος οχήματος που ανήκει σε υπάλληλο ελληνικής διπλωματικής αποστολής στην Τουρκία, μέσα σε ένα 24ωρο. Χθες, άγνωστοι έσπασαν το αυτοκίνητο υπαλλήλου του Ελληνικού Προξενείου της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο όχημα που είχε διπλωματικές πινακίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε κεντρικό δρόμο στην περιοχή Πέρα, υπέστη υλικές ζημιές από την επίθεση.

Ωστόσο, δεν βρισκόταν κάποιος στο εσωτερικό του αμαξιού την ώρα της επίθεσης. Σύμφωνα με ανταποκριτή του ΣΚΑΙ, είναι άγνωστο για την ώρα αν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα. Ωστόσο, οι εκτεταμένες ζημιές δείχνουν ότι κάποιοι είχαν σκοπό να προκαλέσουν βλάβη στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο που είχε διπλωματικές πινακίδες. Συνεχίζονται οι έρευνες από τις τοπικές αρχές.