Skip to main content

Εμπρηστικός Τσελίκ κατά Μητσοτάκη και Δένδια – «Λένε ψέματα»

Επίθεση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, του Έλληνα ΥΠΕΞ αλλά και του Εμμανουέλ Μακρόν.

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προέβη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς με αποδέκτες τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, ο Τσελίκ κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό διαμηνύοντας ότι πραγματοποιεί ψευδείς και προκλητικές δηλώσεις, ενώ υποστήριξε ότι το μόνο που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να συναντιέται με άλλους ηγέτες και να καταγγέλλει την Τουρκία.

Στο στόχαστρο του Τσελίκ βρέθηκε και ο Νίκος Δένδιας , δηλώνοντας ότι η μόνη ενασχόληση του Έλληνα ΥΠΕΞ είναι να λέει ψέματα κατά της Τουρκίας.

Ξεκάθαρα απειλητική ήταν η στάση του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία και σε ό,τι αφορά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, καθώς δήλωσε «πως παρά τις προειδοποιήσεις, η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά και όταν έρθει η ώρα θα υπάρχουν και πραγματικές συνέπειες».
Βολές και κατά Μακρόν

Επιπλέον, ιδιαίτερη φαίνεται να είναι για άλλη μια φορά η ενόχληση της τούρκικης πλευράς για τις συμφωνίες που έχει συνάψει η Αθήνα με Γαλλία και ΗΠΑ: «Δίνει βάσεις σε οποιαδήποτε χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσελικ. «Είναι η χώρα που σουβλίζει τα φουσκωτά των προσφύγων και τους οδηγεί σε θάνατο», συμπλήρωσε.

Τέλος ο Τσελίκ εξαπέλυσε βολές και κατά της Γαλλίας, αναφέροντας ότι: «Ο κ. Μακρόν ζήτησε την απόσυρση των δυνάμεων της Τουρκίας και της Ρωσίας από τη Λιβύη».

«Ήτανε λάθος η πρόσκληση Ελλάδας-Κύπρου στη διάσκεψε για τη Λιβύη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε απάντηση στις δηλώσεις Τσελίκ, η Αθήνα ανέφερε ότι είναι ενδεικτικές του εκνευρισμού που επικρατεί στην Τουρκία, ενώ ξεκαθάρισε ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να μπει σε τέτοιο διάλογο αυτή την στιγμή.