Skip to main content

Εμβολιασμός για ηλικίες 40-44: Άνοιξε η πλατφόρμα-Ανάρπαστα τα πρώτα ραντεβού

Ανάρπαστα τα ραντεβού για εμβολιασμό στην ηλικιακή ομάδα 40-44 που θα εμβολιαστεί με AstraZeneca - θα υπάρξει άμεσα αύξηση εμβολιαστικών γραμμών

Ξεκίνησε από το απόγευμα της Μ. Τετάρτης η αποστολή SMS σε πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-44 και είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση ώστε να κλείσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού μέσω του emvolio.gov.gr.

Επισημαίνεται πως προς το παρόν η εν λόγω ηλικιακή ομάδα θα εμβολιάζεται αποκλειστικά με δόσεις AstraZeneca, ενώ αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για το πότε θα είναι διαθέσιμες ημερομηνίες για εμβολιασμό με δόσεις άλλων εταιρειών.

Για τους πολίτες που δεν έχουν κάνει εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση, η πλατφόρμα θα ανοίξει αύριο στις 8 το πρωί.

Άμεσα με το που άρχισαν να αποστέλλονται τα μηνύματα στους πολίτες της συγκεκριμένης ηλιακής ομάδας έκλεισαν πολύ γρήγορα τα πρώτα ραντεβού μέχρι και τα μέσα... Ιουνίου.

«Με δεδομένη τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών των ηλικιακών ομάδων 30-39 και 40-44, ανοίγουμε νέες εμβολιαστικές γραμμές διευκολύνοντας τους συμπολίτες μας να βρουν ραντεβού άμεσα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

 

Στην απογευματινή ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε πως η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού με AstraZeneca στην ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών θα ανοίξει νωρίτερα, όπως ακριβώς έγινε με τους ηλικίας 30-39 ετών.

Η πλατφόρμα είχε ανακοινωθεί πως θα ανοίξει αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, ωστόσο ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως τα πρώτα ενημερωτικά SMS για όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται τις επόμενες ώρες.

Ο υπουργός τόνισε πως «τον Μάιο θα εμβολιάζονται στην Ελλάδα όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 30 ετών». Σε ό, τι αφορά στους πολίτες μεταξύ 30 -39 ετών, ο υπουργός σημείωσε πως έχουν ήδη εμβολιαστεί 9.142 πολίτες.