Skip to main content

Εμβολιασμός: Πότε και για ποιες ηλικίες ανοίγουν οι πλατφόρμες των ραντεβού

Επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών η κυβέρνηση. Τις επόμενες μέρες οι ανακοινώσεις για τις ηλικίες 40-44 και 45-49.

Επιταχύνεται το πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία», με την κυβέρνηση να προχωρά και στο άνοιγμα της ηλικιακής πλατφόρμας 30-39.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμά του ανακοίνωσε ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού των άνω των 30 ετών. «Από τη Μεγάλη Εβδομάδα, μάλιστα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι με τη δυνατότητα που υπάρχει λόγω αποθεμάτων στο εμβόλιο της AstraZeneca, δίνεται η δυνατότητα σε ηλικίες 30-39 ετών να εμβολιαστούν και η πλατφόρμα ανοίγει από τη Μεγάλη Τρίτη.

Το ημερολόγιο εμβολιασμών
    
Σήμερα Τετάρτη, 21 Απριλίου, άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 55-59
    
Το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50-54
    
Τη Μεγάλη Τρίτη, 27/5, οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-39 θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό
    
Σύμφωνα με τον γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις ηλικιακές ομάδες 40-44 και 45-49.