Skip to main content

Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο Τσίπρας - «Να μην αισθάνονται ανασφάλεια οι πολίτες»

Χωρίς κάμερες εμβολιάστηκε στον Ευαγγελισμό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να μην χρησιμοποιηθεί ο εμβολιασμός του για επικοινωνιακούς λόγους.

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας τον οποίο υποδέχτηκε ο υπουργός Υγείας, κατά την άφιξή του.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την επιθυμία να μην υπάρχουν κάμερες στην αίθουσα την ώρα του εμβολιασμού του, καθώς όπως σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιθυμεί να χρησιμοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό του εμβολιασμού και της δημόσιας υγείας, για επικοινωνιακούς λόγους. Φωτορεπόρτερ υπήρχαν κανονικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το πέρας της διαδικασίας, συνομίλησε με συνδικαλιστές υγειονομικούς, οι οποίοι βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σε δηλώσεις που έκανε κατά την αποχώρησή του από τον Ευαγγελισμό, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από τη διαχείριση της πανδημίας που έχει κάνει η κυβέρνηση. Να νιώθει ανασφάλεια για τις πράξεις και τις παραλείψεις της», υπογράμμισε, λέγοντας ωστόσο ότι δεν έχουν λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια «απέναντι στο εμβόλιο και τον εμβολιασμό».

«Το δηλώνω κατηγορηματικά. Το εμβόλιο είναι όπλο της επιστήμης για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και τον ιό. Μακάρι να είναι δυνατόν να εμβολιαστούν γρήγορα το μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και ιδίως, οι ευπαθείς ομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε με επικριτικό ύφος προς την κυβέρνηση: «Μέχρι στιγμής οι δόσεις δεν φτάνουν για να δημιουργήσουν μια ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό στην κοινότητα και ελπίζω κάτι τέτοιο να γίνει μέχρι το καλοκαίρι ή μέχρι το επόμενο φθινόπωρο».

«Συνεπώς, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, το εμβόλιο είναι όπλο, αλλά δεν είναι ικανό από μόνο του να μας προστατεύσει από ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα τους επόμενους μήνες. Έχοντας τους τελευταίους δέκα μήνες γνώση, δεν υπάρχει δικαιολογία από την πλευρά της κυβέρνησης, να ρίξει όλες τις ελπίδες στον εμβολιασμό και να μην κάνει κινήσεις προκειμένουν να ενισχύσει το ΕΣΥ, να προσλάβει μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να δώσει κίνητρα για μισθολογική αναβάθμιση, να ενισχύσει τη δευτεροβάθμια φροντίδα, να δώσει δωρεάν συνταγογράφηση, να κάνει μαζικά τεστ», επεσήμανε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε μάλιστα, την ανάγκη «να ενισχυθούν τα περιματικά προγράμματα φαρμακευτικών αγωγών», καθώς όπως είπε «το ζήτημα είναι να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας».