Skip to main content

«Όχι» από καταστηματάρχες και κατοίκους της Τούμπας στα πασαλάκια(vid)

Η ποιότητα ζωής μας είναι ανυπόφορη υποστήριξαν οι περισσότεροι από όσους συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση για τους διαχωριστικούς οριοδείκτες.

Για μείωση των εσόδων και υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους από τα πασαλάκια που έχουν τοποθετηθεί στη Λαμπράκη και στη Λεωφόρο Στρατού έκαναν λόγο οι περισσότεροι κάτοικοι και καταστηματάρχες της Τούμπας που συμμετείχαν στη δημόσια συζήτηση για το θέμααπό την οποία δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις και οι φωνές.

Στη συζήτηση ήταν παρών ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Σωκράτης Δημητριάδης ο οποίος ανέφερε ότι η τοποθέτηση των διαχωριστικών οριοδεικτών ήταν παράνομη ωστόσο πρόσθεσε ότι σε κάποιες περιπτώσεις έκαναν δουλειά. Μάλιστα υπογράμμισε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο αλλά ούτε επαρκής αστυνόμευση λόγω του μειωμένου αριθμού της δημοτικής αστυνομίας. «Πρέπει να βρούμε μια λύση», σημείωσε ο ίδιος.

Αντίστοιχα ο Κωνσταντίνος Ιακώβου, δημοτικός σύμβουλος και οικονομικός επόπτης του επιμελητηρίου, τόνισε ότι πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα διευκρινίζοντας ότι τα πασαλάκια αποτελούν αυθαιρεσία της προηγούμενης διοίκησης. Μάλιστα υποστήριξε ότι ως μέλος της σημερινής διοίκησης πρότεινε να γίνει μια θεσμική συνάντηση μεταξύ φορέων που και πραγματοποιήθηκε και η οποία θα έχει και συνέχεια μετά τη συλλογή των απόψεων των πολιτών μέσα απο συζητήσεις όπως η σημερινή.

Αντίστοιχα, παίρνοντας τον λόγο ο πρώην πρόεδρος της Δ’ Κοινότητας, Κώστας Τσιαπακίδης υπογράμμισε πως η κοινότητα δεν ειχε ενημερωθεί για την τοποθέτηση των πασάλων ενώ πρότεινε το ζήτημα να τεθεί εκτάκτως στην αποψινη συνέλευση με στόχο να ληφθεί μια απόφαση εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του στο μέτρο αυτό.

«Για εμάς είναι ενα ακόμα βαρίδιο», τόνισε από πλευράς του ο Δημήτρης Κιουμουσίδης, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Μικρων Αυταπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο πνεύμα, ο κ. Φουντουκίδης κάτοικος της περιοχής σημείωσε ότι η ποιότητα ζωής των κατοίκων είναι ανυπόφορη καθώς «δεν μπορούν να βάλουν πετρέλαιο, καθώς δεν μπορεί να σταματήσει το βυτιοφόρο, ή ακόμα και να κάνουμε μία μετακομίση».