Skip to main content

Ένα ανθρώπινο «G» στην Αριστοτέλους για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Σήμερα σκοπεύουμε να σχηματίσουμε το επετειακό λογότυπο της Παμποντιακής, το G, με ένα ανθρώπινο κορεό, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Παμποντιακής.

Ένα τεράστιο «G» σχημάτισαν με τα σώματα τους στην πλατεία Αριστοτέλους δεκάδες πόντιοι που συμμετείχαν στη δράση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Δεκάδες άτομα ένωσαν τα χέρια τους για να σχηματίσουν το γράμμα ''G'', που αναφέρεται στη λέξη Γενοκτονία (Genocide).

«Σήμερα σκοπεύουμε να σχηματίσουμε το επετειακό λογότυπο της Παμποντιακής, το ''G'', με ένα ανθρώπινο κορεό. Θέλουμε να προβάλουμε το λογότυπο προς τα έξω ώστε να υπάρχει μια εξωστρέφεια στη Γενοκτονία», σημείωσε ο Κώστας Χατζημιχαιλίδης, αντιπρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

«Ως ελάχιστο φόρο τιμής στους 353.000 γενοκτονηθέντες προγόνους μας, η Επιτροπή Γενοκτονίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος έχει προγραμματίσει μια σειρά δράσεων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια ως την εκπνοή του έτους», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία.

Η κορύφωση των δράσεων αυτών ορίζεται τη 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού, με τις κεντρικές Πανελλαδικές εκδηλώσεις.

Πρόδρομος των κεντρικών εκδηλώσεων είναι το ενημερωτικό περίπτερο της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας που θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Μαΐου.

«Την Κυριακή, το περίπτερό μας θα είναι ανοιχτό για να ενημερώνει τον κόσμο και για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αλλά και για τη μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει στις 19 Μαΐου στην Αγίας Σοφίας».

Πηγή δύο εικόνων: Flynn Sunsey / instagram ➡️ @flynnsunsey