Τρίτη 20 Αυγούστου 2019
x

ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ «G» ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η δράση, την οποία οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ΠΟΕ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 6 το απόγευμα.

Ένα τεράστιο γράμμα «G» (από τη λέξη genocide) θα σχηματίσουν πολίτες της Θεσσαλονίκης, αύριο το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους, για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Η δράση, την οποία οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί στις 6 μμ.

«Νέοι και νέες κάθε ηλικίας, σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας στέλνοντας ένα πανανθρώπινο μήνυμα πρόληψης και αποτροπής του εγκλήματος της Γενοκτονίας που μαστίζει δυστυχώς και τις σύγχρονες κοινωνίες», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ.

Σημειώνεται ότι το 2019 έχει ανακοινωθεί ως χρονιά συμπλήρωσης 100 χρόνων από την έναρξη της τελευταίας φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Ως ελάχιστο φόρο τιμής στους 353.000 γενοκτονηθέντες προγόνους μας, η Επιτροπή Γενοκτονίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος έχει προγραμματίσει μια σειρά δράσεων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια ως την εκπνοή του έτους», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Η κορύφωση των δράσεων αυτών ορίζεται τη 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού, με τις κεντρικές Πανελλαδικές εκδηλώσεις.

Πρόδρομος των κεντρικών εκδηλώσεων είναι το ενημερωτικό περίπτερο της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας που θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Μαΐου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ