Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ένα χιλιόμετρο δρόμου... λύση στα μποτιλιαρίσματα της ΒΙΠΕ Σίνδου

Δρομολογήθηκε η κατασκευή του δρόμου που θα συνδέσει τον ΠΑΘΕ με την εθνική Θεσσαλονίκης-Έδεσσας. Η ένωση των 2 δρόμων είναι ζητούμενο εδώ και χρόνια

Διέξοδο σε όσους κινούνται από την Πέλλα προς την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών αλλά κυρίως σε όσους δραστηριοποιούνται στη βιομηχανική περιοχή Θεσσαλονίκης στη Σίνδο θα δώσει ένα ημιτελές χιλιόμετρο δρόμου, η κατασκευή του οποίου δρομολογήθηκε.

Πρόκειται για το δρόμο στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου που θα συνδέσει την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας με τον άξονα ΠΑΘΕ.

Η ένωση των δύο δρόμων είναι ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια. Οι προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν δεν απέδωσαν για διάφορους λόγους, όμως πλέον δρομολογείται μια λύση μέσω της οποίας με αλλαγές στη χάραξη της σύνδεσης θα αποφευχθούν οι υψηλές απαλλοτριώσεις και θα κατασκευαστεί το κρίσιμο χιλιόμετρο.

Τη λύση αυτή προωθεί σε μελετητικό επίπεδο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου αφενός να ενωθούν οι δύο οδικοί άξονες εκτός κατοικημένων περιοχών, αφετέρου να δοθεί λύση στα μποτιλιαρισματα στη μοναδική πλέον οδό εξυπηρέτησης της ΒΙΠΕΘ μέσω των Διαβατών.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των επιχειρήσεων που λειτουργούν στη ΒΙΠΕΘ και των μεταφορέων οι οποίοι σήμερα ταλαιπωρούνται από την ανυπαρξία εναλλακτικής σύνδεσης με τους δύο οδικούς άξονες, οι οποίοι είναι κομβικοί ειδικά για το μεταφορικό έργο στην ευρύτερη περιοχή.

Η εκκρεμότητα της σύνδεσης παραμένει εδώ και πολλά χρόνια και η κατασκευή του χιλιομέτρου αναμένεται να μοιράζει συνολικά την κίνηση στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας εξασφαλίζοντας ταχύτερες και ασφαλέστερες μετακινήσεις.

Φωτογραφία αρχείου