Skip to main content

Χοντρό παιχνίδι μεταξύ των πρεσβειών για το δίκτυο 5G στην Ελλάδα

Πόλεμος μεταξύ των ξένων πρεσβειών στην Αθήνα για το ποιες εταιρείες θα αναλάβουν την είσοδο της Ελλάδας στην εποχή του 5G.

Συνεχίζεται σύμφωνα με πληροφορίες αμείωτος στο παρασκήνιο ο πόλεμος μεταξύ της αμερικανικής και της κινεζικής πρεσβείας στην Αθήνα για το ποιες εταιρείες θα αναλάβουν την είσοδο της Ελλάδας στην εποχή του 5G. Και πιο συγκεκριμένα, αν θα είναι αμερικανικές ή κινεζικές. Σύμφωνα με μια εκδοχή, μάλιστα, κομβικό ρόλο σε αυτή την ιστορία θα παίξει για πολλούς λόγους ο ΟΤΕ, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της χώρας. Γι αυτό και το τρίγωνο, σύμφωνα πάντα με αυτή την εκδοχή, συμπληρώνεται από την εδώ γερμανική πρεσβεία (ως γνωστόν, ο ΟΤΕ ελέγχεται από την Deutsche Telekom).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με την περίπτωση είχε ασχοληθεί, όταν ήρθε στην Αθήνα, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπορν Ρος, ενώ ειδική αναφορά είχε κάνει ακόμα και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο. Εννοείται δε ότι σε τακτική βάση με το θέμα ασχολείται και ο εδώ Αμερικανός πρεσβευτής, Τζέφρι Πάιατ. Και ως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε.

Από την άλλη πλευρά, έντονη δραστηριοποίηση αναπτύσσει και το αντίπαλο δέος. Πηγές, που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις σε αυτό το τόσο ενδιαφέρον μέτωπο, αναφέρουν ότι η νέα Κινέζα πρέσβειρα στην Αθήνα έχει κάνει ήδη αρκετές ενδιαφέρουσες επαφές, αναφορικά με το ζήτημα, ενώ έχει ζητήσει να συναντηθεί και με τα συναρμόδια υπουργεία. Όλα δείχνουν ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των δυο (και) σε αυτό το επίπεδο μόλις τώρα αρχίζει.