Skip to main content

Ένα διαφορετικό δελφίνι θα «εξοκείλει» σήμερα στη Νέα Παραλία

Μία πρωτότυπη δράση ετοιμάζει απόψε η περιβαλλοντική οργάνωση, ώστε να δείξει ότι η πλαστική ρύπανση έχει περισσότερες επιπτώσεις από όσες πιστεύουμε

Τι θα «ξεβράσει» η θάλασσα το απόγευμα στην παραλία της Θεσσαλονίκης; Σήμερα Τετάρτη, 28 Ιουνίου, από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, στις ομπρέλες Ζογγολόπουλου, η Greenpeace θα περιμένει κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη με ένα διαφορετικό έργο τέχνης, που θέλει να δείξει ότι η ρύπανση από τα πλαστικά μίας χρήσης έχει πολύ περισσότερες επιπτώσεις απ’ όσες πιστεύουμε.

Έτσι, ένα δελφίνι από πλαστικά που θα βγει στη στεριά θα συμβολίζει την εξάρτησή μας από το πλαστικό, το μέγεθος του προβλήματος της ρύπανσης που δημιουργεί και το πόσο επικίνδυνη είναι τελικά η εξάρτηση αυτή για τις πόλεις μας, τις θάλασσές μας και την ίδια μας την υγεία.

Η εικόνα των κάδων που ξεχειλίζουν με σκουπίδια αυτές τις μέρες είναι η κατάλληλη στιγμή να καταλάβουμε ότι η ρύπανση δεν είναι μόνο ό,τι βλέπουμε. Όπως αναφέρει η ΜΚΟ, οι κάδοι σύντομα θα αδειάσουν, οι παραλίες θα καθαριστούν, όμως το πρόβλημα θα παραμείνει, αφού η θάλασσα στην Ελλάδα, όπως και παγκοσμίως, μετατρέπεται κάθε μέρα σε μια τεράστια χωματερή πλαστικών σκουπιδιών. «Το δελφίνι θα μεταδώσει το μήνυμα για την ανάγκη ριζικής μείωσης του όγκου του πλαστικού που καταναλώνουμε τόσο εύκολα και αλόγιστα και για τον ρόλο που μπορούμε όλοι να παίξουμε, αλλάζοντας σταδιακά συνήθειες και εφαρμόζοντας απλές λύσεις που ήδη υπάρχουν! Σε περιμένουμε εκεί!», καταλήγει.