Skip to main content

Ένα Diamond 5 αστέρων στα Σύβοτα

Αναγέννηση στον ξενοδοχειακό χάρτη της Θεσπρωτίας έφερε η νέα υπερπολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα, 5 αστέρων, Sivota Diamond Spa Resort, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ.
Αναγέννηση στον ξενοδοχειακό χάρτη της Θεσπρωτίας έφερε η νέα υπερπολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα, 5 αστέρων, Sivota Diamond Spa Resort, δυναμικότητας 64 bungalows προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ που άρχισε να λειτουργεί το Μάιο. Το  Sivota Diamond Spa Resort υλοποίησε η κατασκευαστική εταιρία Α&Σ Γκοντόρας ΑΚΕΤΕ, η οποία σχεδιάζει να αξιοποιήσει επενδυτικά τις «ευκαιρίες» που προσφέρει  η δεδομένη οικονομική κρίση και προγραμματίζει στην επόμενη διετία τη δημιουργία ενός δεύτερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος resort 4 αστέρων στην Πάργα, δυναμικότητας 200 δωματίων και προϋπολογισμού περίπου 20 εκατ. ευρώ. 

O ξενοδοχειακός κλάδος προσέλκυσε δυναμικά το ενδιαφέρον της κατασκευαστικής εταιρίας Α&Σ Γκοντόρας ΑΚΕΤΕ, επισημαίνει ο διευθυντής του Sivota Diamond Spa Resort κ. Αλέξανδρος Χαϊδούσης, μιλώντας στη Voria.gr για τη νέα ξενοδοχειακή μονάδα και εξηγεί ότι οι δημιουργοί του πιστεύουν ότι ο τουρισμός έχει μέλλον στην Ήπειρο, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς. Για το λόγο αυτό επισημαίνει ότι η αρνητική οικονομική συγκυρία δεν αποτέλεσε παράγοντα αποτροπής της ενασχόλησης με τον ξενοδοχειακό τομέα.

Θεωρεί ότι το Sivota Diamond Spa Resort, το οποίο έχει αναπτυχθεί σε έκταση 17 στρεμμάτων, βρίσκεται σε ένα πολύ καλό σημείο, καθώς διασχίζοντας το γραφικό λιμανάκι των Συβότων και ανεβαίνοντας τη φημισμένη Μπέλλα Βράκα, δεσπόζει το νεόκτιστο ξενοδοχείο, το οποίο έχει ως θέα τα καταγάλανα νερά του Ιουνίου Πελάγους.  Εξηγεί ότι για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε πέτρα και  ξύλο, συνδυάζοντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με πινελιές νέας τεχνοτροπίας, χτισμένο με μεράκι και αγάπη από ντόπιους τεχνίτες, δείχνει τη μοναδικότητά του, παρέχοντας στους επισκέπτες του την απόλυτη, διακριτική πολυτέλεια σε ένα φιλικό, οικογενειακό περιβάλλον με άψογο σέρβις.

Ο ίδιος εκφράζει την ικανοποίησή του από την πληρότητα που παρουσιάζει μέχρι σήμερα η νέα ξενοδοχειακή μονάδα Sivota Diamond Spa Resort, που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 17 Μαΐου 2010. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η πληρότητα το Μάιο, τις ημέρες που λειτούργησε ήταν 70%, τον Ιούνιο κυμάνθηκε στο 60%-65% και  τον Ιούλιο οι μέχρι τώρα ενδείξεις προδιαγράφουν πληρότητα 70% και τον Αύγουστο 100%. Μέχρι σήμερα το 60% των επισκεπτών του ξενοδοχειακού συγκροτήματος είναι από Ελλάδα και το 40% από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Eπισημαίνει ότι η τιμολογιακή πολιτική είναι προσαρμοσμένη στην εποχή, που πλήττεται από την οικονομική κρίση. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ξενοδοχείου θεωρεί ότι είναι το Spa, που αναπτύσσεται σε ένα χώρο 370 τμ., προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης στους διαμένοντες στη μονάδα και όχι μόνο, καθώς τις υπηρεσίες του μπορούν να απολαύσουν και κάτοικοι της πόλης και των γύρω περιοχών. Επίσης ένα ακόμη ατού της ξενοδοχειακής επιχείρησης πιστεύει ότι είναι το συνεδριακό κέντρο Diamond Conference Center που σύντομα θα ολοκληρωθεί και το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει περί τους 200 συνέδρους. Στη διάθεση των πελατών είναι το mini  Συνεδρικό Κέντρο χωρητικότητας 30 συνέδρων.

Όσον αφορά στη διαμονή, τονίζει πως η μονάδα είναι δυναμικότητας 64 δωματίων  και 180 κλινών συνολικά. Τα 64 δωμάτια αναλύονται σε 56 bungalows από τα οποία τα 11 διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, 5 junior suites με ιδιωτική πισίνα και τρεις βίλλες 41 τμ, αποτελούμενες από δύο δωμάτια η κάθε μία, με θέα τον κόλπο και το γραφικό λιμανάκι των Συβότων, με ιδιωτικές πισίνες, που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι πέντε άτομα.
   
Ο κ. Χαιδούσης επισημαίνει ότι με τη διάνοιξη της Εγνατίας Οδού είναι μεγάλη η προσέλευση από τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς πλέον σε ελάχιστο χρόνο μπορεί ο Βορειοελλαδίτης να επισκεφθεί την Ήπειρο. Εκτιμά ότι όταν θα ολοκληρωθεί και η Ιονία Οδός τότε θα είναι ακόμη πιο εύκολη η πρόσβαση στην Ήπειρο από τη Νότια Ελλάδα.