Skip to main content

Δωρεάν χρηματοδότηση και άτοκα δάνεια σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης

Ο οργανισμός The People’s Trust προσφέρει οικονομική αρωγή ή άτοκο δάνειο έως 10.000 ευρώ – Μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει 192 επιχειρήσεις

Η δυσκολία στην εύρεση χρηματοδότησης αποτελεί σήμερα μεγάλη τροχοπέδη για την ανάπτυξη των πολύ μικρών, μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The People’s Trust δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 με σκοπό να υποστηρίξει ανθρώπους με όνειρο να δημιουργήσουν επιχειρηματικά, αλλά με ελάχιστες δυνατότητες να το κάνουν πράξη.

Μέσω της παροχής οικονομικής αρωγής (δηλ. δωρεάν χρηματοδότησης) ή άτοκων δανείων με περίοδο χάριτος 6 μηνών και αποπληρωμή έως 4 έτη, ο The People’s Trust χρηματοδοτεί με έως 10.000 ευρώ νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, που δραστηριοποιούνται στον νομό Αττικής και στον νομό Θεσσαλονίκης. Εκτός από την οικονομική στήριξη προσφέρει ακόμη δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης όπως συμβουλευτική υποστήριξη, δικτύωση με άλλους φορείς και οργανισμούς που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα αλλά και με επιχειρήσεις που έχουν χρηματοδοτηθεί από τον οργανισμό, καθώς και πρόσβαση σε επιχειρηματικές θερμοκοιτίδες και επιταχυντές.

Μέχρι σήμερα μέσω του The People’s Trust έχουν χρηματοδοτηθεί 192 επιχειρήσεις με συνολικά κεφάλαια άνω του 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ μέσω της συγκεκριμένης δράσης έχουν δημιουργηθεί πάνω από 300 θέσεις εργασίας. Από τις ωφελούμενες επιχειρήσεις το 56,2% είναι νέες και ο μέσος όρος της ηλικίας των επιχειρηματιών είναι 38,5 έτη, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 40,4% αφορά γυναικεία επιχειρηματικότητα. Συνολικά οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί ξεπερνούν τις 12.000, ως επί το πλείστον από νέες επιχειρήσεις και ανθρώπους που αναζήτησαν για πρώτη φορά χρηματοδότηση, χωρίς, βέβαια, να λείπουν και οι περιπτώσεις επιχειρήσεων που απευθύνθηκαν στον οργανισμό καθώς δεν βρήκαν πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση.

Τη δράση του The People’s Trust, του οποίου ιδρυτικός δωρητής είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, παρουσίασαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο γενικός διευθυντής του, Πολ Κίντνερ, η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Λασκαρίδη, Αγγελική Κοσμοπούλου, και ο υπεύθυνος του γραφείου της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κουρτίδης.

Όπως είπαν, στόχος του οργανισμού είναι να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, καθώς και να παρέχει στους επιχειρηματίες τα εφόδια που χρειάζονται για να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του The People’s Trust, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε στάδιο εξέτασης 30 αιτήματα χρηματοδότησης, εκ των οποίων τα 10 από τη Θεσσαλονίκη.

Το The People’s Trust απευθύνεται σε:

- Νέους επιχειρηματίες που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση
- Υφιστάμενους επιχειρηματίες που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα
- Όλους τους κλάδους
- Όλες τις ηλικίες (από 18 ετών και άνω)

Τα δύο βασικά κριτήρια για τη χορήγηση χρηματοδότησης είναι η βιωσιμότητα του business plan, καθώς και η δημιουργία τουλάχιστον μίας νέας θέσης εργασίας από κάθε ωφελούμενο. Ακόμη, εξετάζονται η καινοτομία της ιδέας και οι προοπτικές επέκτασής της.

Όλοι όσοι απευθυνθούν στον οργανισμό θα κλείσουν ραντεβού με τους ανθρώπους του (το γραφείο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται επί της Σαλαμίνος 4) προκειμένου να συζητήσουν για την εκάστοτε ιδέα, τις προοπτικές που παρουσιάζει και το πώς μπορεί να εξελιχθεί. Το The People’s Trust δέχεται αιτήσεις για χρηματοδότηση σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα εδώ.