Skip to main content

Ένα event που δεν έγινε ποτέ, γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε

Μόλις δύο ξένα επενδυτικά funds ενδιαφέρθηκαν για να παρακολουθήσουν το event που διοργανώθηκε στο Χάρβαρντ και κάπως έτσι δεν διεξήχθη ποτέ...

Παλιό, αλλά καλό: Στο τελευταίο road show, που διοργανώθηκε από το ελληνικό χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη, έγινε μια προσπάθεια να πραγματοποιηθεί ένα event, με τη συμμετοχή ξένων επενδυτών, στο Harvard Business School. Ωστόσο, όπως μαθαίνει τώρα η Voria.gr, απέτυχε. Ο λόγος; Ενδιαφέρον να συμμετάσχουν εκφράσθηκε μόνο από δύο - τρία funds. Ολοι οι υπόλοιποι, απλώς, το αγνόησαν.

Και ήταν πολλοί. Κι αυτό γιατί ήρθε στην κατοχή μας η λίστα των τραπεζών και των ξένων funds με τα οποία συναντήθηκε ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης στη Νέα Υόρκη, στο τελευταίο του ταξίδι, και ήταν πάρα πολλά. Προσέξτε ονόματα:

Alden Global Capital LLC, Amber Capital LP, Artha Capital Management Inc, Caravel Management LLC, Cleargate Capital LLC, Fred Alger Management Inc, Knighthead Capital Management LLC, Oaktree Capital Management LP,  SkyBridge Capital II LLC, Soros Fund Management LLC, Timessquare Capital Management LLC, Tudor Investment Corporation, Goldman Sachs, Bank of America-Meryll Linch και Discovery Investment.

Και όμως, από όλα αυτά μόλις δύο εξέφρασαν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν το event στο Χάρβαρντ και κάπως έτσι, αυτό το τελευταίο δεν έγινε ποτέ. Ενδεικτικό στοιχείο και αυτό, του ενδιαφέροντος με το οποία αντιμετωπίζουν την Ελλάδα επενδυτικά όλοι εκείνοι που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να την έχουν βάλει ψηλά στα μόνιτορς και να την παρακολουθούν.