Skip to main content

Ένα γεύμα μιάμισης ώρας με ιδιαίτερο... μενού στην Αθήνα

Έγινε πριν από λίγο καιρό, σε πριβέ αίθουσα ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας με οικοδεσπότη το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Το γεύμα διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα. Έγινε στη μέση του κολακαιριού, σε πριβέ αίθουσα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετάνια», στο κέντρο της Αθήνας και οικοδεσπότης ήταν το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Επίσημος προσκεκλημένος, όμως, ήταν ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Φράνσις Φάνον, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα μας για λίγα εικοσιτετράωρα και δεν έχασε την ευκαιρία για να συναντηθεί με πρόσωπα – κλειδιά της ενεργειακής βιομηχανίας της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, μαζί του έφαγαν – και συνομίλησαν – οι έντεκα επικεφαλής των μεγάλων ενεργειακών ομίλων της Ελλάδας και ορισμένοι θεσμικοί παράγοντες της αγοράς. Δηλαδή, όλοι όσοι έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον ευαίσθητο αυτό χώρο στην Ελλάδα.

Κι αν τα παραπάνω είναι λίγο-πολύ γνωστά από τα ρεπορτάζ, ενδιαφέρον έχει η πληροφορία που μόλις ήρθε σε γνώση μας για το... μενού του συγκεκριμένου γεύματος; Ότι «εκτός από αυτά που φαντάζεστε ότι ειπώθηκαν – για κοιτάσματα, υδρογονάνθρακες, έρευνες, γεωτρήσεις κλπ – η είδηση που «βγήκε» είναι ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες όταν επισκεφθεί την Ελλάδα τον ερχόμενο Οκτώβριο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο», να υπάρξει κι ένα "δώρο" από αμερικανικής πλευράς. Πόσο πιθανό είναι τελικά κάτι τέτοιο; Πολύ, είναι η μονολεκτική απάντηση που μας δόθηκε. Τι είδους "δώρο" θα είναι αυτό; Περιμένετε, ήταν η αντίδραση.