Skip to main content

Ένα κακό δεκάλεπτο στοίχισε την ήττα στον Άρη στο Καραϊσκάκη (video)

Οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο την παρατεταμένη αδράνεια των Θεσσαλονικέων σκοράροντας τρία γκολ σε δέκα λεπτά.

Ένα διάστημα αδράνειας δέκα λεπτών στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου ήταν αρκετό για να γκρεμίσουν ό,τι είχαν χτίσει από την αρχή του ματς οι παίκτες του Άρη στον δεύτερο αγώνα για τα play off της Superleague κόντρα στον γηπεδούχο Ολυμπιακό, από τον οποίο ηττήθηκε 3-1 στο Καραϊσκάκη.

Οι παίχτες του Ένινγκ μπήκαν δυνατά στο ματς και είχαν ορισμένες καλές στιγμές στο 9’ και το 17’ με Ροζ και Φετφαζίδη αντίστοιχα.

Ένα λάθος του Δεληζήση στο 27 έφερε όμως το πρώτο γκολ για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Καμαρά κατέφερε να νικήσει τον Κούεστα έπειτα από συνεργασία με τον Βαλμπουενά.

 

Μετά από μισό λεπτό ήρθε το δεύτερο σοκ για τον Άρη και πάλι από τον Καμαρά που δέχθηκε την πάσα από τον Ελ Αραμπί και ανάγκασε τον Ισπανό πορτέρο των Κιτρίνων να μαζέψει ξανά την μπάλα από τα δίχτυα του σε διάστημα μόλις 32 δευτερολέπτων.

 

Το «Βατερλό» για τον Άρη ολοκληρώθηκε στο 38’ όταν ο Μασούρας εκμεταλλεύθηκε την έλλειψη οργάνωσης στην άμυνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης και μετά από ασίστ του μοναδικού μέχρι τότε σκόρερ του αγώνα Καμαρά έκανε τρία τα τέρματα των ερυθρολεύκων, βάζοντας πρόωρο τέλος στο παιχνίδι.

 

Πριν τη λήξη του πρώτου μέρους στο 40’ ο Άρης διαμαρτύρεται για ανατροπή του Φετφαζίδη από τον Γκιγιέρμε για την οποία δεν δόθηκε πέναλτι.

 

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λόγω των αλλαγών και του σκορ, ωστόσο οι παίκτες του Ένινγκ έδειξαν να το προσπαθούν και έφτασαν κοντά στη μείωση του σκορ στο 57’ με τον Λάρσον να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Σα.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Σουηδός, πέτυχε ο Μπράουν Ιντέγε στο 64’ όταν ο Μαντσίνι κατάφερε να γυρίσει την μπάλα στον Νιγηριανό που σκόραρε σε βάρος της πρώην ομάδας του.

 

Παρά το γκολ ο Άρης δεν είχε ανάλογη συνέχεια, απεναντίας λίγο έλειψε να δεχθεί και τέταρτο γκολ, όταν με τη βοήθεια του VAR ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε βάρος των Κιτρίνων έπειτα από ανατροπή του Φορτούνη.

Ο ίδιος εκτέλεσε το πέναλτι στο 84’, όμως ο Χουλιάν Κουέστα έπεσε σωστά και απέκρουσε το πέναλτι κρατώντας τον αγώνα στα επίπεδα του 3-1.

 

O Ιντέγε, μοναδικός σκόρερ του Άρη λίγο έλειψε να κάνει το 3-2 στο 94', ωστόσο το πλασέ του φορ τον Κιτρίνων δεν πήγε στην εστία μετά από προβολή του Μπα.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης (52’ Καφού), Μασούρας (77’ Λοβέρα), Βαλμπουενά (52’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (52’ Χασάν).

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Ρος, Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης (45’+1’ λ. τρ. Σόουζα), Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (76’ Τόνσο), Φετφατζίδης (46’ Μαντσίνι), Λάρσον (76’ Μπα), Ιντέγε.