Skip to main content

Ένα... και να καίει για τον ΠΑΟΚ στη Λαμία (video)

Με σκόρερ τον Λέο Μάτος, ο «Δικέφαλος» έκαμψε την αντίσταση των Φθιωτών και εξακολουθεί να κυνηγά τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Την 3η του σερί νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στη Super League επικρατώντας με 0-1 της Λαμίας στη στερεοελλαδίτικη πόλη για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο «Δικέφαλος» παρέμεινε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 49 βαθμούς, έναν πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Την επόμενη -21η- αγωνιστική, οι «ασπρόμαυροι» θα υποδεχθούν τον ΝΠΣ Βόλο, την προσεχή Δευτέρα και ώρα 18:00 στο γήπεδο της Τούμπας.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης κυριάρχισε η δύναμη και όχι η ποιότητα με τον ΠΑΟΚ να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 15' όταν ο Γιαννούλης σέντραρε από τα αριστερά αλλά ο Ακπόμ στο πρώτο δοκάρι δεν κατάφερε να νικήσει τον Θεοδωρόπουλο.

Τελικά, το συγκρότημα του Άμπελ Φερέιρα κατάφερε να προηγηθεί στο 33' καθώς ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Μάτος κερδίσε τον Βύντρα καρφώνοντας με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου για το 0-1.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως ο διαιτητής Σέζος ενημερώθηκε από το VAR για τη φάση, ωστόσο δεν μπόρεσε να την εξετάσει διότι κόλλησε το σύστημα στα κεντρικά!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο «Δικέφαλος» εξακολούθησε να έχει τον έλεγχο και απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά με αξιώσεις στο 66' όταν ο Μαουρίσιο εξαπέλυσε μακρινό σουτ αλλά ο Θεοδωρόπουλος απομάκρυνε ενώ στο 73', ο Λημνιός γύρισε τη μπάλα από τα δεξιά αλλά τόσο ο Ίνγκασον όσο και ο Βαρέλα δεν κατάφεραν να την σπρώξουν στα δίχτυα.

Αντίθετα, η αξιόμαχη Λαμία προσπάθησε για την ισοφάριση και στο 84', η εκτέλεση φάουλ του Βασιλόγιαννη χτύπησε στο τείχος και πέρασε κόρνερ ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ζίβκοβιτς δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την αδύναμη κεφαλιά του Δημούτσου.

Τέλος, οι Φθιωτοί έχασαν μια ακόμη καλή ευκαιρία στο 90' + 1' όταν ο Ρόμανιτς σούταρε με το αριστερό έξω από την περιοχή αλλά ο Ζίβκοβιτς έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε τη μπάλα.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα (Βασιλόγιαννης 74'), Αντέτζο, Βύντρα, Σκαρντοβέλι, Μπεχαράνο (Μπιανκόνι 69'), Δημούτσος, Πλιάτσικας, Σκόνδρας (Σασί 85'), Καραμάνος, Ρόμανιτς.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης (Κρέσπο 69'), Εσίτι, Μαουρίσιο, Λημνιός, Βιεϊρίνια (Αουγκούστο 86'), Μίσιτς, Ακπόμ (Σβιντέρσκι 63').