Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έναν κέδρο για το 2020 φύτευσε συμβολικά ο Ζέρβας (vid)

Ένας κέδρος, προσωπική προσφορά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, φυτεύτηκε στην Ξηροκρήνη σε μία συμβολική κίνηση.

Έναν κέδρο Ιμαλαΐων, ένα κωνοφόρο αειθαλές δέντρο, φύτευσε σήμερα συμβολικά στην περιοχή της Ξηροκρήνης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Πρόκειται για μια κίνηση που, όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Ζέρβας, συμβολίζει τις ελπίδες και τις αισιοδοξίες για τη χρονιά, τη νέα δεκαετία που έρχεται.



«Σε λίγες ώρες ξεκινάει μια καινούργια χρονιά και μια νέα δεκαετία. Με τη φύτευση αυτό του δέντρου, θέλαμε να δώσουμε έναν συμβολισμό. Από τη μια τις ελπίδες για τη νέα χρονιά και τη νέα δεκαετία. Και από την άλλη κάνουμε αυτή τη φύτευση σε ένα κομμάτι της πόλης που υποφέρει, που είναι στις παρυφές και του ενδιαφέροντός μας, στην περιοχή της Ξηροκρήνης», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Ζέρβας.

Το δέντρο, το οποίο αναμένεται να φτάσει έως τα 30 μέτρα, είναι προσωπική προσφορά του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Φυτεύτηκε στο πάρκο που βρίσκεται έναντι του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Ξηροκρήνης, στην περιοχή της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας. «Είναι ένα σημαντικό δέντρο. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και περήφανο», σημείωσε ο δήμαρχος.



Ερωτηθείς για την περιοχή που είναι ένα από τα υποβαθμισμένα τμήματα του δήμου, ο κ. Ζέρβας προανήγγειλε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης των πεζοδρόμων, των δενδροδόχων, του οδοστρώματος και του φωτισμού.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος Δημήτρης Σωτηριάδης στην Β΄ Δημοτική Κοινότητα θα πραγματοποιηθούν αυτή την περίοδο και άλλες φυτεύσεις. «Θα προχωρήσουμε και σε άλλες ενέργειες στο χώρο του πρασίνου με φυτεύσεις δέντρων, θάμνων και άλλων εποχιακών φυτών αλλά και σε καλλωπισμό των πάρκων», τόνισε.