Skip to main content

Ένα λάθος που κόστισε 22 εκατ. δολάρια

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έστειλε κατά λάθος 22,3 εκατ. δολάρια από τα κεφάλαια του πακέτου για την τόνωση της οικονομίας στην διάρκεια της κρίσης σε νεκρούς και φυλακισμένους.
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έστειλε κατά λάθος  22,3 εκατ. δολάρια από τα κεφάλαια του πακέτου για την τόνωση της οικονομίας στην διάρκεια της κρίσης σε νεκρούς και φυλακισμένους, σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Όπως προέκυψε από έλεγχο της κρατικής ελεγκτικής υπηρεσίας, πάνω από 71.000 επιταγές , συνολικού ύψους 18 εκατ. δολαρίων, που προορίζονταν για την ανάκαμψη και τις επενδύσεις, βάση του νόμου του 2009, στάλθηκαν σε νεκρούς, και άλλα 4,3 εκατ. δολάρια στάλθηκαν σε ανθρώπους που βρίσκονταν στη φυλακή.

Ο Μαρκ Λάσιτερ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας κοινωνικής πρόνοιας, δήλωσε ότι οι «εσφαλμένες πληρωμές είναι απαράδεκτες», αν και  πρόσθεσε πως τα χρήματα δόθηκαν στους σωστούς αποδέκτες στο 99,8% και τα ποσά που διατέθηκαν εσφαλμένα σε ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν επιστράφηκαν.

Κάθε χρόνο, πρόσθεσε, γίνονται πληρωμές «σε μικρό αριθμό δικαιούχων που είναι αποβιώσαντες διότι συνήθως δεν έχουμε ακόμα ενημερωθεί για τους θανάτους τους».