Skip to main content

Γερμανικές νοστιμιές μέχρι το βράδυ στην Ικτίνου (φωτο+vid)

Παρά τη βροχή, εκατοντάδες πολίτες, όλων των ηλικιών σπεύδουν να δοκιμάσουν ζεστό κρασί Glühwein, παραδοσιακά γερμανικά λουκάνικα κ.ά.

Δεκάδες λιχουδιές από τη Γερμανία, συνοδεία ήχων από τη χώρα, έχουν την ευκαιρία να γευτούν από το μεσημέρι έως και τις 21:00 απόψε οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης στον πεζόδρομο της Ικτίνου, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Παρά τη βροχή, εκατοντάδες πολίτες, όλων των ηλικιών σπεύδουν να δοκιμάσουν ζεστό κρασί Glühwein, παραδοσιακά γερμανικά λουκάνικα, Bratwurst, Currywurst, Leberkäse, Kartoffelsalat και Sauerkraut, γλυκά Lebkuchen, Christstollen (Βάφλες), μπύρα, ζεστή σοκολάτα, τσάι και χειροποίητα εδέσματα από την Ευαγγελική Κοινότητα Θεσ/νίκης, σε ένα μικρό αντίγραφο των χριστουγεννιάτικων αγορών της Γερμανίας που δημιούργησαν το Thessaloniki Food Festival μαζί με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Στο event συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο της Ικτίνου με φαγητό και γλυκά, εμπνευσμένα από τη Γερμανική κουλτούρα.

Χορηγός είναι η Fraport Greece.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης και του Γερμανικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.