Skip to main content

Πόσο πιθανές είναι οι εκλογές μέσα στο καλοκαίρι; Τα πλεονεκτήματα

Το σενάριο κυκλοφορεί σε συγκεκριμένους κύκλους, χωρίς εννοείται να έχει οποιαδήποτε κυβερνητική επιβεβαίωση, άμεση ή έμμεση.....

Το παρακάτω σενάριο κυκλοφορεί σε συγκεκριμένους κύκλους, χωρίς εννοείται να έχει οποιαδήποτε κυβερνητική επιβεβαίωση, άμεση ή έμμεση. Σας το παραθέτουμε: Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει εκλογές για τον Ιούλιο, ώστε να κάψει την απλή αναλογική και αρχές Σεπτεμβρίου, που θα επαναπροκηρυχθούν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, η χώρα να μπει στη νέα (πολύ δύσκολη) σεζόν με ισχυρή κυβέρνηση.

Τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας κίνησης;

Α) Βάση αυτού του σεναρίου, ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, όπου ούτως ή άλλως δεν «εργάζεται» τίποτα άλλο πέραν του τουρισμού. Ο οποίος, ειδικά φέτος, θα μείνει ανεπηρέαστος, για τους γνωστούς λόγους. Υπολειτουργεί.

Β) Οι ξένοι επενδυτές θα λείπουν σε διακοπές, οπότε δεν θα εκφρασθεί η γνωστή δυσαρέσκεια για πολιτική ρευστότητα κλπ

Γ) Οι πολιτικές διεργασίες, με τις εντολές της Προέδρου της Δημοκρατίας για σχηματισμό κυβέρνησης, θα γίνουν σχεδόν ...πριβέ, αφού σχεδόν κανείς δεν θα ασχοληθεί μαζί τους μέσα στον Αύγουστο.

Δ) Οι πιθανότητες έξαρσης του κορωνοϊού μπροστά στα εκλογικά κέντρα, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, είναι σαφώς μικρότερες.

Τα μειονεκτήματα; Ο πρωθυπουργός έχει πει πολλάκις ότι δεν θέλει πρόωρες εκλογές. Πέραν τούτου, πάντως, δεν υπάρχουν και πολλά άλλα...