Skip to main content

Ένα ταξίδι γνώσης και μουσικής υπέρ του Συλλόγου Αρωγής «Αχτίδα»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο The Met στη Θεσσαλονίκη, με την παρουσία του καθηγητή Δημήτρη Καιρίδη

Την ετήσια φιλανθρωπική του εκδήλωση διοργανώνει την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 ο Σύλλογος Αρωγής του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Β.Ε «Αχτίδα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο The Met στη Θεσσαλονίκη, με την παρουσία του καθηγητή Δημήτρη Καιρίδη ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «H Ελλάδα σε παρακμή, σε μια Ευρώπη σε κρίση;».

Ο Δημήτρης Καιρίδης είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Διευθυντής του Δικτύου Navarino καθώς και πολιτικός αναλυτής και σχολιαστής των μέσων ενημέρωσης.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει το καθιερωμένο επίσημο δείπνο του Συλλόγου, καθώς και ζωντανή μουσική από το συγκρότημα Μπλε Μύρτιλα και μουσικό πρόγραμμα από τον dj Ανδρέα Νικάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου Αρωγής του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Β.Ε «ΑΧΤΙΔΑ»

*Τιμή πρόσκλησης: 35 ευρώ.


Λίγα λόγια για το έργο του Συλλόγου

Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Β.Ε., φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, ιδρύθηκε το 1987 από γονείς και συγγενείς παιδιών που πάσχουν από αυτισμό.

Ο Σύλλογος "Αχτίδα", ιδρύθηκε το 1997 στην Θεσσαλονίκη, με την επωνυμία "Σύλλογος Αρωγής Συλλόγου Γονέων Αυτιστικών Ατόμων Β.Ε". Γρήγορα πλαισιώθηκε από μέλη  και φίλους που ευαισθητοποιήθηκαν από το πρόβλημα των αυτιστικών παιδιών και τους γονείς, που προσπαθούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους με σύγχρονες πρωτοποριακές μεθόδους.  

Το Κέντρο Αυτισμού "Αχτίδα" σήμερα παρέχει: Διάγνωση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία ατόμων με αυτισμό με στόχο τη συναισθηματική ωρίμανση, εκμάθηση δεξιοτήτων και κοινωνικοποίηση, ασκήσεις κολύμβησης με την καθοδήγηση εξειδικευμένων εκπαιδευτών, δημιουργική απασχόληση αυτιστικών παιδιών, λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού, εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς αυτιστικών παιδιών, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το πρόβλημα του αυτισμού.