Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020
x

ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Ευρωπαϊκή Νηματουργία Βαρβαρέσος Α.Ε.», με έδρα τη Νάουσα - Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Προβλήματα στην πληρωμή των δεδουλευμένων τους, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Ευρωπαϊκή Νηματουργία Βαρβαρέσος Α.Ε.» στη Νάουσα Ημαθίας, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Λεωνίδα Στολτίδη, που κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, η οποία θα συζητηθεί την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, οι καθυστερήσεις στη μισθοδοσία αποτελούν δεδομένο τον τελευταίο 1 ½ χρόνο. Αυτό το διάστημα οι 205 εργαζόμενοι στην επιχείρηση παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 2 ½ μήνες.

Οι εργαζόμενοι μαζί με το Σωματείο, προσθέτει ο κ. Στολτίδης, έχουν πραγματοποιήσει αρκετές παρεμβάσεις ώστε να ξεκινήσει η αποπληρωμή, καθώς και η τακτική απόδοση των μισθών τους. Μάλιστα η Γενική Συνέλευση τους αποφάσισε και διεκδίκησε τη σταθερή πληρωμή κάθε 22 και 7 του μήνα, όπως αυτό προβλέπεται στον εσωτερικό κανονισμό της επιχείρησης, καθώς επίσης και την απόδοση του συνόλου του δώρου Χριστουγέννων και όχι τμηματικά.

Οι εργαζόμενοι εξαιτίας αυτής της κατάστασης αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της καθημερινής τους ζωής, αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, για την καταβολή των δεδουλευμένων, την τακτική πληρωμή, τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων στην επιχείρηση «Ευρωπαϊκή Νηματουργία Βαρβαρέσος Α.Ε.»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ