Skip to main content

Έναν μήνα εκτός ο Σπανούλης

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης στην προπόνηση πριν από τον αγώνα με τη Νανσί τραυματίστηκε και θα απουσιάσει περίπου ένας μήνας από τους αγώνες του Ολυμπιακού

Τρεις με τέσσερις εβδομάδες θα λείψει ο Βασίλης Σπανούλης μετά το διάστρεμμα που έπαθε στην προπόνηση της Τρίτης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν ταξίδεψε στην Γαλλία για το ματς με τη Νανσί, καθώς η ζημιά που έπαθε στην αριστερή ποδοκνημική είναι αρκετά σοβαρή.

Ο Σπανούλης θα απουσιάσει από τον αγώνα με τον Πανιώνιο στις 4/1 στη Νέα Σμύρνη, προλαβαίνει όμως κατά τα φαινόμενα την έναρξη του τοπ-16 της Ευρωλίγκας (18/1)

Θα απουσιάσει επίσης  από τα ματς με Καβάλα (7/1) και Ηλυσιακό στο ΣΕΦ (11/1), ίσως και με τον ΠΑΟΚ (14/1 στο Φάληρο).

Ο Kill Bill εν τω μεταξύ απάντησε σε σε ερωτήσεις των φιλάθλων απ΄όλη την Ευρώπη, τονίζοντας ότι "κάνω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα, αλλά έχω εμπιστοσύνη στον κόουτς και τους συμπαίκτες μου". Διαβάστε τι λέει για το σουτ, την πορεία του Ολυμπιακού αλλά και την τύχη που ...δεν έχει σίγουρα η ομάδα του.

Βασίλη, ποιος από τους συμπαίκτες σου στη διάρκεια της καριέρας σου σε επηρέασε περισσότερο στις κινήσεις σου μέσα στο γήπεδο και στην τεχνική σου;

"Ήμουν τυχερός να μοιραστώ το παιχνίδι με πολύ μεγάλους συμπαίκτες. Προσπαθώ κάθε φορά να πάρω το καλύτερο απ'΄αυτούς, πιστεύω όμως ότι το καλύτερο για ένα παίκτη είναι να δημιουργήσει τη δική του προσωπικότητα. Σίγουρα, όμως, έχεις να μάθεις πολλά απ' όλους. Δεν θα ήθελα να αναφέρω κάποιον συγκεκριμένα, γιατί με βοήθησαν πάρα πολλοί και είμαι ευγνώμων γι αυτό".

Συγχαρητήρια Βασίλη για την φετινή σου απόδοση. Μεγαλώνοντας έγινες σπουδαίος σκόρερ, είτε εν στάσει, είτε μετά από ντρίπλα. Πως πέτυχες αυτή τη τρομακτική βελτίωση, εκτός από την πολλή προπόνηση. Μήπως τελικά είσαι σουτέρ; Καλή συνέχεια στο τοπ-16

" Νομίζω ότι κάποιοι παίκτες γεννιούνται σουτέρ και κάποιοι βελτιώνονται μέσα από τη δουλειά. Το να σουτάρεις καλά, σημαίνει ότι έχεις δουλέψει παρα πολύ. Δεν πιστεύω ότι γεννήθηκα σουτέρ, σίγουρα όμως δούλεψα ώρες επι ωρών σε σποτ-απ σουτ, τρίποντα και λέι-απ, με στόχο τη βελτίωσή μου. Ακόμη και τώρα, δουλεύω πάρα πολύ για να βελτιώσω το σουτ. Πιστεύω λοιπόν ότι είναι ένας συνδυασμός σκληρής δουλειάς, τεχνικής και ψυχολογίας. Για μένα το μπάσκετ ξεκινά από την ψυχολογία. Όποιος έχει καλή ψυχολογία αμέσως βελτιώνει και τα ποσοστά του".

Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει στο φάιναλ-φορ, ή ομάδα σου αναδημιουργείται;

"Σίγουρα, η ομάδα βρίσκεται σε μια περίοδο αναδημιουργίας. Βάλαμε πολλά νέα παιδια στην ομάδα. Αυτοί είναι το μέλλον του συλλόγου. Έχουμε όμως ένα πολύ έμπειρο κόουτς, ένα μεγάλο συν για όλους. Είναι μεγάλη τιμή για αυτά τα παιδιά να ξεκινούν την καριέρα τους σε ένα μεγάλο σύλλογο με αυτόν τον προπονητή. Προσπαθούμε να παντρέψουμε την εμπειρία με τον ενθουσιασμό των νέων. Ήταν μεγάλη υπόθεση για μας να προκριθούμε στο τοπ-16. Θα χρειαστούμε όμως αρκετή τύχη και μερικά μεγάλα παιχνίδια έτσι ώστε να πάμε στα πλέι-οφ. Δεν θέλω να μιλήσω για το φάιναλ-φορ. Δεν θέλω να αγχώσω μια τόσο νεανική και άπειρη ομάδα. Θέλω να πάμε βήμα-βήμα. Και το επόμενο βήμα είναι το τοπ-16"

 Βασίλη, τι χρειάζεται, κατά τη γνώμη σου, ο Ολυμπιακός για να επιστρέψει στην κορυφή;

"Σίγουρα, θέλουμε μεγαλύτερη τύχη και ίσως να μην νιώθουμε τόσο μεγάλη πίεση στις πλάτες μας. Καμιά φορά, νιώθω ότι έπειδή έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα, η πίεση είναι τόσο μεγάλη που πολλά παιδιά δεν μπόρεσαν να την διαχειριστούν. Δεν μπορούν να βγάλουν στο γήπεδο το ταλέντο τους, υπό τόσο μεγάλη πίεση. Όταν η ομάδα έχει τύχη και ευχαριστιέται το μπάσκετ, έχει μεγάλη τύχη να βρεθεί στην κορυφή".

 Γεια σου Βασίλη. Ο ρόλος σου στον Ολυμπιακό είναι πολύ πιο σημαντικός από τα προηγούμενα χρόνια. Οι ευθύνες σου είναι κρίσιμες, καθώς θεωρείσαι ο ηγέτης της ομάδας κι αυτό αποδεικνύεται από τα στατιστικά σου. Πώς τα καταφέρνεις με όλα αυτά (ερώτηση από την Τουρκία)

" Δεν είναι τόσο εύκολο, αλλά είμαι τύπος που δεν λέει ποτέ όχι. Ποτέ δεν θα παραιτηθώ και ποτέ δεν θα πω όχι. Ποτέ δεν το έκανα. Θα δώσω τα πάντα. Δουλεύω σκληρά κάθε βράδυ και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Ποτέ όμως δεν θα παραιτηθώ. Όλα είναι κίνητρο για μένα. Όλα είναι πρόκληση. Ειδικά αν πρόκειται για κάτι νέο. Ξέρω ότι οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Ίσως αυτό το χρόνο, σε αντίθεση με τους άλλους, επειδή δεν έχουμε τόσο μεγάλο μπάτζετ και ταυτόχρονα μεγάλη πίεση εξαιτίας του εντυπωσιακού μας ρόστερ. Αυτό ίσως να είναι καλό, γιατί είναι η πρώτη χρονιά που δεν περιμένουν πολύ μεγάλα πράγματα από εμάς."

 Γεια σου Kill Bill. Νιώθεις αγχωμένος από την ομάδα, επειδη μια φορά που δεν θα παίξεις καλά, η ομάδα σου δεν θα κερδίσει. Ειδικά καθώς πλησιάζουμε τους τελικούς στο τέλος της χρονιάς

" Άγχος; Όχι ποτέ. Όπως είπα θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό σε κάθε παιχνίδι, εμπιστεύομαι όμως τον κόουτς και τους συμπαίκτες μου. Κανείς δεν μπορεί να κερδίσει μόνος του. Ίσως να μη το βλέπετε, για να κάνεις όμως ένα καλό σουτ, ένα τρίποντο, κάποιος από τους συμπαίκτες μου έχει κάνει ένα καλό σκριν. Κι αυτή είναι ομαδική δουλειά και όχι εγώ μόνος μου. Μαζί προχωράμε, άρα δε νιώθω άγχος. Νιώθω μόνο δύναμη και κίνητρο να δουλέψω πολύ σκληρά για την ομάδα μου".

Τι θα θυμόμαστε από σένα; Τον χαρακτήρα σου, το πάθος σου για το παιχνίδι, ή ότι ήσουν ο καλύτερος παίκτης της εποχής σου; Σε τι πιστεύεις ότι θα έχεις αφήσει το στίγμα σου;

"Θέλω να με θυμούνται σαν ένα καλό συμπαίκτη, πρώτα απ' όλα. Μετά ότι ήμουν καλός άνθρωπος, χαρακτήρας και ένας παίκτης που κάθε φορά, είτε στην προπόνηση, είτε στον αγώνα έβγαινε για να τα δώσει όλα. Πάντα ήθελα να ήμουν ο καλύτερος και να κάνω ό,τι μου είχε ζητήσει ο προπονητής μου".

Γεια σου Βασίλη. Θέλω να σε ρωτήσω για τη διατροφή σου. Τρως κάτι σπέσιαλ την ημέρα του αγώνα; Έχεις κάποιο αγαπημένο φαγητό, σνακ ή φρούτο; Σε ευχαριστώ και ελπίζουμε ότι ο Ολυμπιακός θα έχει πρόοδο όσο το δυνατόν περισσότερο.

" Δεν έχω κάποιο αγαπημένο φαγητό. Πάντως, έχω κάποιες συγκεκριμένες συνήθειες. Όταν βγαίνω να κάνω σουτ πριν από τον αγώνα, ή στην πρωινή προπόνηση. Αυτά είναι τα γούρια μου, όμως. Αν σας τα πω θα ...χάσω την καλή μου τύχη".

Βασίλη, μπορείς να πεις με το χέρι στη καρδιά ότι αυτή ομάδα έχει ταλέντο και προοπτική να χτίσει πάνω σε παίκτες όπως ο Μάντζαρης, ο Παπανικολάου, ο Σλούκας και ο Γκετσεβίτσιους; Και μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης σύντομα;

"Με το χέρι στην καρδιά πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει μεγάλο μέλλον και πολύ παρόν. Θέλει ίσως μεγαλύτερη εμπειρία. Αυτά τα παιδιά που ανέφερες είναι μεγάλα ταλέντα, μπορεί να γίνουν μεγάλοι παίκτες και είναι σίγουρα σπουδαίοι συμπαίκτες. Προφανώς πρέπει να δουλέψουν. Στο μπάσκετ ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, αλλά είναι δύσκολο από την πρώτη χρονιά μια τέτοια ομάδα να φτάσει στην κορυφή. Πρέπει να δουλέψεις με επιμονή και να γίνεσαι καλύτερος χρόνο με τον χρόνο. Ποτέ δεν ξέρεις, όμως, όπως είπα. Συμφωνώ με τη φιλοσοφία του προπονητή μας που δεν θέλει να βάλει πίεση σε αυτά τα παιδιά. Είναι καλύτερο να δουλεύεις σκληρά κάθε μέρα και να πηγαίνεις βήμα-βήμα. Τώρα, πάμε στο τοπ-16 και έχουμε ένα νέο στόχο. Είναι όμως προτιμότερο να πετυχαίνεις τους στόχους σου ένα προς ένα και όχι να ασκείς πίεση..."