Skip to main content

Ενάντια στη δημιουργία Αιολικού Πάρκου στον Σοχό το δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά

Το σώμα διατήρησε τις επιφυλάξεις του για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και εκφράστηκαν ανησυχίες για το αιολικό πάρκο.

Ενάντια στη δημιουργία Αιολικού Πάρκου στον Σοχό ψήφισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά, υιοθετώντας την εισήγηση του τοπικού συμβουλίου Σοχού.

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, επισημάνθηκε ότι ο ορεινός όγκος του Σοχού δεν είναι μια άγονη έκταση, αλλά μια περιοχή με σημαντική δασοκάλυψη όπου είναι έντονη η υλοτομική δραστηριότητα και η κτηνοτροφία. Σύμφωνα με τους τοπικούς παράγοντες η τοποθέτηση ανεμογεννητριών θα επηρεάσει αρνητικά σε μεγαλό βαθμό τις παραπάνω δραστηριότητες που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την τοπική οικονομία.

Παράλληλα το σώμα διατήρησε τις επιφυλάξεις του για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και εκφράστηκε η ανησυχία ότι το αιολικό πάρκο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον υδροφόρο ορίζοντα, ενώ τονίστηκε και το σοβαρό πρόβλημα όχλησης με τον θόρυβο που προκαλούν οι ανεμογεννήτριες που θα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό του Σοχού.