Skip to main content

Έναρξη ελέγχων στην πασχαλινή αγορά της Κεντρικής Μακεδονίας

Προσπάθεια περιορισμού των κρουσμάτων αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας στα καταστήματα που θα είναι ανοιχτά στην Κεντρική Μακεδονία.

Αρχίζουν τις επόμενες μέρες οι έλεγχοι στην πασχαλινή αγορά για την προστασία των καταναλωτών, σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Παρότι τα καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά είναι φέτος περιορισμένα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα λειτουργήσουν κανονικά, προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας.

Κύριο μέλημα είναι τα είδη για το πασχαλινό τραπέζι, τόσο ως προς την ασφάλεια και την ποιότητά τους, όσο και ως προς την επάρκεια και την τιμή τους.

«Είναι κρίσιμο, τώρα ακόμη περισσότερο από ποτέ, να εξασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα των αγαθών που θα μπουν το πασχαλινό τραπέζι, η επάρκεια και η αποτροπή τυχόν κρουσμάτων αισχροκέρδειας», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, ο οποίος βρίσκεται ήδη από χτες, σε συνεχείς συνεννοήσεις με τον ΕΦΕΤ και το Γενικό Χημείο του Κράτους, ώστε, στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας τους με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, να ξεκινήσουν άμεσα οι έλεγχοι στην αγορά.

Στόχος είναι να οργανωθούν, όπως και πέρσι, τρεις χωριστές «γραμμές» από συνεργεία της Περιφέρειας, του ΕΦΕΤ και του Χημείου, με αυξημένο όμως αριθμό ελέγχων και δειγματοληψιών.

Μεγάλη βαρύτητα δίνεται στην ομαλή λειτουργία των σκεπαστών αγορών, σε συνδυασμό με την ασφάλεια των μελών των ελεγκτικών συνεργείων και των πολιτών, γι' αυτό και ο κ. Γιουτίκας είναι παράλληλα σε ανοικτή επικοινωνία με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για θέματα Εμπορίου, Νίκο Παπαθανάση.