Τρίτη 14 Ιουλίου 2020
x

ΕΝΑΡΞΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ CTY GREECE - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι μαθητές αποκτούν πρόσβαση σε ποικίλα προγράμματα του CTY Greece μετά από την επιτυχία τους στα τεστ ακαδημαϊκών δεξιοτήτων SCAT και/ή STB.

Ειδικά σχεδιασμένες εξετάσεις σε μαθητές από Β' Δημοτικού έως Γ' Γυμνασίου που έχουν περιέργεια, αγάπη και δίψα για τη μάθηση προσφέρει τo CTY Greece, προκειμένου να καλλιεργήσουν με τους πιο συναρπαστικούς τρόπους τις δυνατότητές τους.
 
Το Κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Σύμβουλος του CTY Greece είναι το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Το Κέντρο, μοναδικό στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

Κάθε χρόνο, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, εξασφαλίζει από τους υποστηρικτές του σημαντικό αριθμό υποτροφιών – συγκεκριμένα το 2018 χορηγήθηκαν 206 υποτροφίες σε μαθητές των Θερινών Προγραμμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που αντιστοιχεί στο 52% των συμμετεχόντων.

Οι μαθητές αποκτούν πρόσβαση σε ποικίλα προγράμματα του CTY Greece (προγράμματα Σαββατοκύριακου, Online και Θερινά) μετά από την επιτυχία τους στα τεστ ακαδημαϊκών δεξιοτήτων SCAT και/ή STB, που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins για να ανιχνεύουν την αντιληπτική ικανότητα ή την χωρική αντίληψη μαθητών με υψηλές ακαδημαϊκές δυνατότητες. Τα συγκεκριμένα τεστ δεν απαιτούν προετοιμασία. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα τεστ και υποδείγματα αυτών υπάρχουν στην ιστοσελίδα: http://www.cty-greece.gr/el/exams
 
Το CTY Greece πραγματοποίησε τα τελευταία πέντε χρόνια εξετάσεις σε περισσότερες από 17 πόλεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Παρακάτω θα βρείτε τις πρώτες ημερομηνίες εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Οι εγγραφές έχουν ανοίξει για την Ξάνθη, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, την Αθήνα και την Αλεξανδρούπολη ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν εξετάσεις και σε άλλες πόλεις (Καλαμάτα, Πάτρα, Λάρισα, Βόλος, Κοζάνη, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Σύρο) καθώς και στην Κύπρο.

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα προστεθεί ακόμη μία ημερομηνία διεξαγωγής εξετάσεων, η οποία προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο/Φεβρουάριο 2019.
 
ΞΑΝΘΗ                       20/10/2018

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ           03/11/2018

ΡΟΔΟΣ                       10/11/2018

ΑΘΗΝΑ                       24/11/2018

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ  01/12/2018

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ